Main Content

Legendárny Gordie Howe bude mať vlastný most

pondelok, 8. október 2018 10:19 | Autor: Marek Ďaďo

Gordie Howe
Gordie Howe | zdroj: TASR

Americké mesto Detroit sa nachádza na hranici s kanadským štátom Ontário. Už teraz metropolu so susednou krajinou spája niekoľko mostov, no čoskoro by mal pribudnúť ďalší. Meno nebude niesť po nikom inom, ako po kanadskej legende, ktorá väčšinu kariéry nastupovala za Červené Krídla.

Áno, myslíte správne, most bude pomenovaný po zosnulom Gordiem Howeovi. Kanadský predseda vlády, Justin Trudeau, oznámil, že sa už začali práce na konštrukcii mosta, ktorý prepojí ulice Ontario's Highway 401 a Michigan's Interstate 75.

Howe sa síce narodil v meste Floral, ktorý spadá pod štát Saskatchewan, no za Detroit odohral 25 sezón zámorskej profiligy. Spolu so Steveom Yzermanom ide o najikonickejšiu postavu spojenú s hokejom v meste „motorov“. A nielen s hokejom. Howea v Detroite milovali všetci.

„Dnes započali práce na najväčšom a najambicióznejšom projekte na kanadsko-americkej hranici. Kanaďania potrebujú infraštruktúru, vďaka ktorej sa môžu spoľahnúť, že sa dostanú tam, kam chcú ísť, a rozšíri sa tak aj biznis v našom regióne,“ citujú Trudeaua oficiálne stránky NHL.

The Gordie Howe International Bridge pomôže rastu našej ekonomiky, podporí navýšenie obchodu a investícií a zabezpečí kvalitné a dobre platené pracovné pozície na oboch stranách hranice,“ pokračoval predseda. Dátum dokončenia prác a spojazdnenia mosta bol stanovený na rok 2024