Main Content

Khabib je najlepší, ale je to hlupák ...

nedeľa, 7. október 2018 09:45 | Autor: Jakub Vaverka

Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov | zdroj: TASR

Podujatie UFC 229 sľubovalo veľkolepé predstavenie a kto si privstal, rozhodne neľutoval. To, čo sa dialo v T-mobile Arene vo Vegas, sme ešte v Ultimate Fighting Championship nevideli.

Budík nastavený na piatu. Človek už tak nejak rátal s tým, že bude sklz a to najlepšie aj tak uvidí. Ak ste urobili ako ja, videli ste zápas Lewisa s Volkovom, Saint Preuxa s Reyesom, Fergusona s Pettisom a samozrejme Nurmagomedovova s McGregorom. Každý jeden zápas ponúkol jedinečný príbeh, či už vytrvalý Lewis, skvele pripravený Reyes alebo rozbehnutý Ferguson. Reč bude ale, logicky, o poslednom dueli.

Khabib Nurmagomedov pred zápasom otvorene hovoril o tom, že McGregor nemá plán B, ak sa mu nepodarí úder preslávenou ľavačkou. Taktiež, že Ír sa vzdá, keď začne byť unavený, že to robí vždy. Nech už ste týmto rečiam prikladali význam alebo nie, Rusovi predpoveď vyšla úplne do bodky. 

Dagestanec vybehol po McGregorovi ako ešte nikto predtým, preslávenú megahviezdu dostával na zem a dobre ho triafal aj v stoji, čo The Notorious očividne nečakal. To, že Conor dokázal vydržať prvé kolá svedčí o tom, že to je nadaný bojovník, iný by už dávno prehral. V kole číslo štyri ale to nakoniec prišlo. Khabib začal McGregora škrtiť a ten to, ako bolo predpovedané, hneď vzdal.

Do Khabiba vošla zlosť, chcel Conora dobiť, pravdepodobne dostať do bezvedomia. Nurmagomedov dokázal, že je zrejme najlepším bojovníkom UFC za posledné roky a svoju bilanciu zvýšil na suverénnych 27 - 0. Mohol byť hrdinom večera a mohol McGregora natrvalo zosadiť z trónu. Pár minút po konci zápasu ale ukázal, že aj keď je vynikajúci športovec, je to obyčajný hlupák.

Áno, čítate dobre - je to hlupák. Miesto toho, aby oslavoval suverénny a zaslúžený triumf, nechal sa vyprovokovať členmi McGregorovho tímu, preskočil klietku a vrhol sa do hľadiska, kde sa pustil do hromadnej bitky. Mimochodom, vo Vegas to znamená trestný čin. Veď tak to aj dopadlo, po zápase bol zverejnený report, podľa ktorého polícia zadržala troch členov Khabibovho tímu.

Jednoznačný zápas tak zatienili udalosti po ňom. Okrem toho klietku preskočil aj jeden z prítomných a začal biť McGregora, ktorý sa spamätával z náročnej bitky. Dana White následne odmietol Rusovi dať pred zaplneným hľadiskom opasok, pretože sa bál reakcie publika. Nakoniec, za ohlušujúceho piskotu a lietania predmetov, Nurmagomedov s ochrankou odišiel z haly.

Škoda, že sa nechal strhnúť nenávistnou atmosférou. Zápasnícky totiž nemá momentálne konkurenciu, ľudsky sa ale najväčším športovým velikánom týmto spôsobom ani len nepriblíži. Ktovie, či mu na tom vôbec záleží.