Main Content

VIDEO: Škandalózna dohra historického súboja: Nurmagomedov po obhajobe titulu rozpútal hromadnú bitku, schytal to aj McGregor

Ruský MMA zápasník Chabib Nurmagomedov obhájil v noci na nedeľu titul šampióna ľahkej váhy organizácie UFC. V hlavnom zápase podujatia UFC 229 v Las Vegas zdolal Íra Conora McGregora po dominantnom výkone technikou neck crank vo 4. kole. Zápas mal ale škandalóznu dohru, keď Nurmagomedov krátko po víťazstve zaútočil v hľadisku na McGregorovho tréningového partnera Dillona Danisa, následkom čoho sa strhla šarvátka aj priamo v oktagone, kde McGregora napadli členovia Nurmagomedovho tímu. Obaja zápasníci opustili scénu ešte pred oficiálnym vyhlásením výsledku.

Nurmagomedov ihneď po skončení zápasu začal kričať smerom do hľadiska, následne preskočil klietku a fyzicky zaútočil na Danisa. Komentátor UFC Joe Rogan na margo incidentu uviedol, že McGregorov kamarát v tom nebol nevinne. "Dillon Chabiba urážal, čosi mu hovoril a provokoval ho. Potom Chabib skočil k nemu a napadol ho. Nemohol som uveriť vlastným očiam," uviedol Rogan.

Nurmagomedov sa napriek pozápasovému incidentu dožadoval svojho opasku, ktorý mu však prezident UFC Dana White odmietol odovzdať s vysvetlením, že v emóciami vypätej atmosfére s tisíckami fanúšikov McGregora by to mohlo byť nebezpečné. Ruského šampióna, ktorý za svoje vyčíňanie môže počítať s vysokou pokutou a prípadnými ďalšími sankciami, pri odchode z T-Mobile Areny obliali írski priaznivci pivom. K nešportovej dohre sa prostredníctvom svojho účtu na Twitteri vyjadril aj bývalý boxerský šampión Mike Tyson: "Sledoval som zápas a bolo to niečo nepredstaviteľné. Nikdy by som si nepomyslel, že to bude ešte bláznivejšie ako výtržnosti pri mojich zápasoch."