Main Content

Sarri verí Moratovi: "Teraz sa môže naštartovať"

piatok, 5. október 2018 10:43 | Autor: Timotej Gašper

Maurizio Sarri
Maurizio Sarri | zdroj: TASR

Tréner Chelsea, Maurizio Sarri, vyjadril po výhre v Európskej lige dôveru v Alvara Moratu a pochválil ho za veľmi dobrý výkon.

Maurizia Sarriho veľmi potešilo, keď videl Alvara Moratu streliť jediný gól štvrtkového zápasu Európskej ligy, v ktorom domáci "The Blues" porazili najtesnejším rozdielom maďarský MOL Vidi. Po strelení gólu nasledovala v podaní španielskeho útočníka emotívna chvíľa, keďže tento presný zásah bol jeho prvý od augusta. Na otázku, či Morata naozaj plakal, odpovedal trefne tréner Sarri: "Či plakal? Neviem, bolo to emotívne a jemu sa chcelo plakať, hádam ho uvidíme plakať častejšie."

Alvaro Morata načal v Londýne druhú sezónu, pričom v lete bol už kvôli nepriaznivej forme jednou nohou von zo Stamford Bridge. Španiel sa v lete podľa vlastných slov nechcel vzdať a zvolil si tŕnistejšiu cestu, zotrvanie v Chelsea a návrat do gólovej formy. Po včerajšom góle by sa už konečne mohli prelomiť ľady Moratovej formy, v čo dúfa aj taliansky tréner. "Som z neho veľmi šťastný! Preňho je veľmi dôležité aby dával góly a aby hral dobre. Dnes hral veľmi dobre. Je tiež dôležité, aby hral pre tím, čo sa mu dnes podarilo a ja si myslím, že by odteraz mohol prísť jeho reštart. Niekedy góly dávate a niekedy nie, no najdôležitejší je výkon pre celý tím."

Morata prišiel do Chelsea za 66 miliónov eur s nádejou, že londýnskym vystrieľa tituly a sebe dokáže, že je útočníkom svetovej triedy. Začiatok bol perfektný, pokračovanie katastrofálne, no najdôležitejšie je, že 25-ročnému Španielovi verí tréner i spoluhráči. "Alvaro je pre náš tím veľmi dôležitým hráčom. Máme len jeho a Oliviera Girouda a musíme hrať pomaly každé tri dni," zakončil v pozápasovom interview taliansky taktik Maurizio Sarri.