Main Content

A dosť! Mourinho dostal od vedenia poslednú šancu

štvrtok, 4. október 2018 11:44 | Autor: Timotej Gašper

Jose Mourinho
Jose Mourinho | zdroj: TASR

Britské médiá na čele s The Sun informujú, že vedeniu United došla trpezlivosť a Jose Mourinho dostal poslednú príležitosť dokázať, že on je správnym vodcom pre tím z Old Trafford.

Hádky s Pogbom, zlá nálada v kabíne a katastrofálna forma na ihrisku. Na Joseho Mourinha toho bolo v posledných týždňoch až priveľa. Médiá nad ním nafúkli balón plný kritiky a neistoty, ktorý ho má dohnať k ešte horším výsledkom a vedenie k rozhodnutiu, aby sa s portugalským koučom rozlúčili. Mourinho je však skúsený a mentálne vyspelý tréner, ktorý podobné situácie zažil v kariére už mnohokrát. 

Aj keď nepísané pravidlo vraví, že Mourinhova sezóna ja vždy tá druhá, v tomto prípade to asi platiť nebude. Manchester United prehral 4 posledných 5 zápasov, pričom je v tom zarátané aj vypadnutie z ligového pohára proti Derby County, ktoré vedie Frank Lampard. Stolička pod portugalským taktikom je tak už riadne nadlomená a ako informujú médiá na čele s The Sun, víkendový zápas proti Newcastlu United rozhodne o všetkom. Nielen United sú však v zlej kondícií. Newcastle pod vedením Benitéza a v bránke s Martinom Dúbravkom dovedna nevyhrali ani jeden zo siedmich ligových zápasov v tejto sezóne a 3 body teda potrebujú ako soľ.

Ed Woodward, jeden z členov najvyššieho vedenia United, mal dokonca nadviazať prvý nezáväzný kontakt so Zinedinom Zidaneom, ktorý je najčastejšie spájaný s príchodom na Old Trafford v prípade, že reálne dôjde k Mourinhovmu odchodu.