Main Content

Maradona odkazuje Messimu: "Už sa nevracaj!"

utorok, 2. október 2018 11:56 | Autor: Timotej Gašper

Diego Maradona, Lionel Messi
Diego Maradona, Lionel Messi | zdroj: TASR

Kontroverzný Diego Maradona odkazuje Messimu, aby sa už nikdy nevracal do reprezentácie.

Lionel Messi síce po neúspešných MS v Rusku odmietol komentovať svoju reprezentačnú kariéru, no Diego Maradona má preňho jasnú voľbu. "Čo by som povedal Messimu? Nech sa už nikdy nevracia, nech ukončí reprezentačnú kariéru. Výber do 15 rokov prehrá a je to Messiho vina, vždy všetko hádžu naňho."

Ikona Argentíny i Barcelony sa už viackrát vyjadrila o možnom konci v reprezentácií, keďže dovedna nedokázali "Albicelestes" za Messiho éry dosiahnuť výraznejší reprezentačný úspech. Poslednou kvapkou mali byť majstrovstvá sveta v Rusku, no ani tam sa argentínsky výber nedočkal večnej slávy.

"Povedal by som mu len toľko, nech tam už nechodí. Nech sa ukáže, či to dokážu udržať aj bez neho," pokračoval Maradona v nedeľňajšom interview pre plátok Clarin. "Rád by som ho videl prísť a povedať nám, nech sa po**beme! Vždy je celá vina aj očakávania len na ňom. Nie je to jeho chyba, že nie sme majstri sveta. Idete na dostihy a dúfate, že vyhrá váš kôň, no on skončí na 8.mieste. Je to fér?"

Lionel Messi odohral v drese Argentíny už 128 zápasov, v ktorých zaknihoval 65 gólov. Aj keď je Messi pre Argentínu najpodstatnejším, je pravdou, že práve jeho persona a rozhodnutia častokrát ovplyvňujú trénerov pri výbere hráčov či hernej taktiky.