Main Content

Dni Mourinha v Manchestri United sú vraj spočítané. Stratil aj dôveru hráčov

utorok, 2. október 2018 10:31 | Autor: Martin Gregor

Jose Mourinho
Jose Mourinho | zdroj: TASR

Dní Josého Mourinha na lavičke Manchestru United sú podľa viacerých médií už zrátané. Nahradiť by ho na Old Trafforde malo najslávnejšie meno spomedzi trénerov, ktorí aktuálne nemajú džob.

Manchester United má za sebou mizerný štart do novej sezóny Premier League, keď po siedmich kolách s bilanciou 3 výhier, jednej remízy a troch prehier okupuje až desiatu priečku. Hrozivý je aj pohľad na záporné skóre 10-12, či skutočnosť, že v lige sú len štyri kluby, ktoré inkasovali viac gólov než veľkoklub z Old Traffordu.

Pozícia Joseho Mourinha ako hlavného kormidelníka Red Devils nikdy nebola taká neistá, ako práve v týchto dňoch. Dnes v súboji Ligy majstrov proti Valencii bude mať pravdepodobne poslednú šancu otočiť misky váh na svoju stranu.

Portál RMC Sport však uvádza, že o všetkom je viacmennej rozhodnuté. ,,Mourinho už stratil aj dôveru hráčov v šatni a jeho dni na Old Trafforde sú spočítane. Zinedine Zidane ja favoritom na jeho nahradenie. Sú tu špekulácie o tom, že Patrice Evra by mohol byť súčasťou jeho trénerského tímu.“

Fakt, že hráči United už nestoja za Mourinhom, môžu podporiť aj zaujímavé štatistiky zo zápasu s West Hamom. Hráči Red Devils predviedli v celom stretnutí iba 59 šprintov za loptou – suverénne najmenej zo všetkých klubov v lige. Robert Snodgrass z tímu “kladivárov” predviedol za 18 minút viac šprintov než Romelu Lukaku za celý zápas.

Paul Pogba po stretnutí odmietol komentovať výkon mužstva. ,,Chcete ma zabiť?,“ spýtal sa, narážajúc na to, že naposledy, keď bol pred novinármi kritickejší, Mourinho ho obral o pozíciu vicekapitána.  

Keď sa však britskí novinári spýtali samotného 55-ročného Portugalčana, či sa bojí o svoje miesto na lavičke, odvelil stručne: “Nie”. A keď sa pred ním spomenul Zidane ako jeho možná náhrada odpovedal: ,,Spýtajte sa chlapca za vami, už o tom píše článok”.