Main Content

Skutočný dôvod, prečo Cristiano Ronaldo opustil Real Madrid

pondelok, 1. október 2018 11:04 | Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

O prestupe Cristiana Ronalda do Juventusu Turín sa toho popísalo už mnoho. Aký bol ale pravý dôvod toho, prečo odišiel z Realu Madrid?

O tom, prečo Cristiano Ronaldo v letnom prestupovom období opustil Real Madrid a zamieril do turínskeho Juventusu, sa popísalo už veľa. Oficiálnou verziou je fakt, že Portugalčan chcel skúsiť taliansku ligu, v ktorej doposiaľ ešte nenastupoval.

Ako sa však ukazuje, pravda môže byť niekde inde. So zaujímavým tvrdením, prišiel španielsky denník El Mundo, ktorý doplnili novinári z plátku​ AS​. „Ronaldo sa cítil osamelý v čase, keď riešil problémy s daňovými únikmi. Neveril nikomu, mesačne platil 25 000 osobnému šoférovi, chýbala mu sebadôvera.“

„Real Madrid neposkytol Ronaldovi podporu, akú potreboval, keď ho vyšetrovali štátni predstavitelia. To bol kľúčový dôvod, prečo v konečnom dôsledku španielsku metropolu opustil,“ píše sa v článku denníka El Mundo.

„Ronaldo strávil všetok voľný čas trénovaním, kluboví šéfovia sa začínali strachovať o to, že si toho na seba zobral priveľa. Klub sľúbil CR7 nový kontrakt, ale ostalo len pri sľuboch,“ informujú novinári zo Španielska. V Portugalčanovi to vrelo natoľko, že keď prišla ponuka z Talianska, neváhal.

Ronaldo nebol taktiež spokojný so svojou zmluvou, a to aj napriek tomu, že bol jedným z najlepšie platených hráčov na svete. Chcel byť však na úrovni Messiho s Neymarom, čo dával klubu často najavo. CR7 okrem toho nevedel vydržať, že ho kluboví šéfovia označovali za druhého najlepšieho hráča histórie Bieleho Baletu, prvý bol Di Stefano. Ak by sa Cristiano cítil docenený, ako ľudsky, tak aj finančne, stále by bol hráčom Realu Madrid.