Main Content

Dvaja Slováci sa neudržali v prvých tímoch NHL, jeden áno!

nedeľa, 30. september 2018 08:40 | Autor: Martin Gregor

Michal Čajkovský
Michal Čajkovský | zdroj: TASR

Ďalší dvaja slovenskí hokejisti sa neudržali v prvých tímoch NHL a sezónu začnú v AHL. Dobrú správu však máme ohľadom Christiana Jaroša.

Michal ČajkovskýPatrik Rybár si budú musieť na svoju premiéru v NHL ešte počkať.

Robustný obranca Caroliny Hurricanes  Michal Čajkovský sa síce teší z novej zmluvy, ktorú podpísal s Carolinou, no sezónu začne na farme v Charlotte Checkers. V prípravných zápasoch však herne zaujal a je možné, že do NHL nazrie v priebehu sezóny, keď sa pre zranenia uvoľní miesto na súpiske. V Caroline je medzi obrancami pomerne veľká konkurencia.

Podľa očakávania končí v NHL aj brankár Patrik Rybár,ktorý mal v podobe Jimmyho Howarda a Jonathana Berniera v Detroite príliš veľkú konkurenciu. Na farme v Grand Rapids bude bojovať o post jednotky s Harrim Saterim. Do NHL by mohol nazrieť podobne ako v prípade Čajkovského za predpokladu dobrej formy a zranenia jedného z dvoch vyššie menovaných brankárov červených krídiel.

Dobrá správa však prišla ohľadom Christiana Jaroša. Ten začne sezónu 2018/2019 ako hráč prvého tímu Ottawy Senators. Kanadský tím sa totiž rozhodol, že ročník začne s ôsmimi obrancami na súpiske. Jaroš predviedol v príprave viacero výborných výkonov. Teraz je na ňom, aby v nich pokračoval aj v ostrej sezóne a vyhol sa tak preradeniu na farmu.