Main Content

Predstavujeme skupiny Ligy Majstrov: Skupina D, skupina Realu a jeho známych

štvrtok, 8. september 2011 16:38 | Autor: Anton Martinka

Predstavujeme skupiny Ligy Majstrov: Skupina D, skupina Realu a jeho známych
Predstavujeme skupiny Ligy Majstrov: Skupina D, skupina Realu a jeho známych | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Liga majstrov spoznala približne pred dvoma týždňami mená všetkých 32 klubov, ktoré budú štartovať v novom ročníku tejto prestížnej súťaže. Po žrebe v Manaku sme sa dozvedeli aj ich rozdelenie do základných skupín. Nový 8-dielny seriál sport7.sk vám postupne predstaví všetky skupiny Champions League sezóny 2011/2012.

V skupine D budú o postup do osemfinále bojovať španielsky Real Madrid, francúzsky Olympique Lyon, holandský Ajax Amsterdam a chorvátske Dinamo Zahreb.

Jasným favoritom skupiny je Real Madrid. Tím pod vedením Josého Mourinha odštartoval sezónu úspešne, keď zdolal v lige Zaragozu 6:0. Pusinky minulý rok  skončili pred bránami finále, keď ich vyradil v semifinálovom šlágri ich najväčší konkurent FC Barcelona. Káder okolo Cristiana Ronalda bude aj tento rok bojovať o najvyššie priečky. Či sa podarí mužstvu okolo Ronalda, Benzemu, Ozila, Di Mariu, Marcela, Kaku či Casillasa získať rekordný 10-krát prestížnu trofej pre víťaza ligy šampiónov je momentálne otázne. Je však nesporným faktom, že Real v úvode sezóny patrí k hlavným ašpirantom na celkový triumf.

Hodnota mužstva: 531 miliónov eur

Ďalším tímom v skupine D je francúzsky Olympique Lyon. Francúzske mužstvo je s výnimkou Barcelony a tímov z La Ligy najčastejším súperom Realu Madrid. Lyon sa stretol s Pusinkami aj v posledných dvoch ročníkoch Ligy šampiónov a v sezóne 2009/2010 ho dokonca šokujúco vyradil v osemfinále. V sezóne 2010/2011 po príchode Josého Mourinha na Santiago Bernabeu Real podobné “fiasko” už nepripustil, hoci po úvodnom osemfinálovom zápase vo Francúzsku bolo všetko otvorené. Lyonu sa v úvode francúzskej Ligue 1 ako obvykle darí a aj v tejto sezóne bude patriť medzi hlavných ašpirantov na titul. Francúzsky veľkoklub bude hlavným protivníkom Realu v boji o prvé miesto. Očakávame, že minimálne na domácom trávniku bude zverencom Mourinha výborne vzdorovať. Zároveň sú v konkurencií Ajaxu a Dinama Záhreb najvážnejším adeptom na postup z druhého miesta do osemfinále. 

Hodnota mužstva: 156 miliónov eur

Mužstvom, ktoré zvedie tuhý boj o postup do osemfinále s Lyonom a Dinamom Záhreb bude holandská liaheň talentov Ajax Amsterdam. Červeno-bieli sú s Realom podobne ako Lyon „starí známi”, keď sa tieto dva celky stretli aj v minulej sezóne v skupinovej fáze Champions League.

Real minulý rok oba duely zvládol bez väčších problémov a neočakávame, že v tejto sezóne tomu bude inak. Ajax sa bude sústrediť hlavne na boj o druhú postupovú priečku s Lyonom. Holanďania budú určite hrýzť a tak boj o druhé miesto v skupine D bude určite veľmi zaujímavý.

Hodnota mužstva: 86 miliónov eur

Miernym outsiderom skupiny D je Dinamo Záhreb. Mužstvo, v ktorom pôsobí aj 22-ročný slovenský útočník a člen širšieho reprezentačného Á-čka Jakub Sylvestr, v minulom ročníku Ligy majstrov vypadlo už v predkolách. Tento rok sa Dinamo tiež muselo prehrýzť do Ligy šampiónov cez predkolá. V konkurencií Lyonu, Ajaxu a hlavne Realu budú chcieť hráči Záhrebu predviesť kvalitný futbal a dokázať Európe, že do Ligy majstrov sa nedostali len náhodou. Podľa nás budú nebezpečným súperom pre všetky tri tímy a hlavne Ajaxu a Lyonu výrazne skomplikujú cestu do osemfinále, resp. jarnej časti Európskej ligy.

Hodnota mužstva: 56 miliónov eur

Náš tip na celkové umiestnenie:

1. miesto Real Madrid
2. miesto Ajax Amsterdam
3. miesto Olypmique Lyon
4. miesto Dinamo Zagreb