Main Content

Carolina vzdá hold svojmu predchodcovi. Dvakrát oblečie jeho dres

piatok, 28. september 2018 13:21 | Autor: Marek Ďaďo

Carolina v dresoch svojho predchodcu
Carolina v dresoch svojho predchodcu | zdroj: Twitter

Do začiatku novej sezóny kanadsko-americkej NHL nám zostáva ešte niekoľko dní. Čím viac sa však k štartu blížime, tak jednotlivé tímy stále zverejňujú nové a nové sady dresov. Jedným z takýchto celkov je aj Carolina Hurricanes.

Víťaz Stanley Cupu z roku 2006 sa počas nadchádzajúcej sezóny objaví okrem klasických a alternatívnej variante dresov aj vo farbách, ktoré nosieval jeho predchodca z Hartfordu.

Vedenie mužstva oznámilo, že Carolina nastúpi v dresoch Hartfordu Whalers2 zápasoch sezóny 2018/2019. V oboch prípadoch tím nastúpi proti MedveďomBostonu. Zelená kombinácia sa na ľade objaví prvýkrát 23. decembra, počas takzvanej „Whalers Night“ (preložiť môžeme ako Noc veľrybárov). Druhýkrát si v nej hokejisti zahrajú 5. marca v Bostone.

Hartford Whalers nastupoval na zápasy NHL v zelených dresoch v rozmedzí rokov 19851989, a potom v sezóne 1990/1991. V roku 1997 sa klub presťahoval do Caroliny, kde zotrval dodnes.

„Sme hrdí na históriu a tradície, ktoré sme počas 21 rokov vybodovali v Severnej Karolíne. Nikdy však nezabudneme na rekordy zaznamenané počas 18 sezón v Connecticute (štát USA, kde sa Hartford nachádza),“ uviedol GM Don Waddell pre oficiálne klubové stránky. „Toto je šanca osláviť dedičstvo nášho tímu, takisto hráčov a trénerov, ktorí postavili základy našej organizácie,“ dodal Waddell na záver.