Main Content

Cibulková liečbu zranených slabín nechce uponáhľať

utorok, 13. apríl 2010 08:40 | Autor: Pavol Drábek

Cibulková liečbu zranených slabín nechce uponáhľať
Cibulková liečbu zranených slabín nechce uponáhľať | zdroj: google images

Napriek poslednej prehre proti Bieloruske Oľge Govorcovovej, hodnotí turné v Amerike ako úspešné.

V ich premiérovom súboji podľahla za 115 minút 4:6, 5:7. V Ponte Vedra Beach získala vo dvojhre 130 bodov do svetového rebríčka a šek na 10 200 USD.

Dominiku od začiatku turnaja v Ponte Vedra Beach začali trápiť bolesti v oblasti slabín. Postupne sa to stupňovalo a bolesť tlmila liekmi.

Slabiny ju netrápia po prvý raz. Ako možnú príčinu tohto zranenia uviedla Dominika šmýkanie sa na antuke.

"Bol to môj prvý turnaj v roku na tomto povrchu, telo naň ešte nebolo prispôsobené. Viac ma to začalo pobolievať vo štvrťfinále proti Wozniakovej.“

Z Ponte Vedry však jej kroky nesmerovali ešte domov, ale ihneď cestovala po Amerike ďalej.

„Z turnaja v Charlestone som sa už z Ponty Vedra Beach ospravedlnila pre problémy so slabinami nad pravým stehnom. Ale ihneď večer sme sadli do auta s trénerom aj mojím otcom a cestovali sem štyri hodiny. Moje ,odstúpenie’ v poslednej chvíli totiž ešte musel odobriť tunajší lekár a mám tu aj iné povinnosti.“

Domov z Ameriky pocestujete síce predčasne, ale podľa nás predsa len s dobrým pocitom. Dvakrát to dotiahla až do semifinále, v Miami jej nežičil žreb.

Liečiť sa začne ihneď po návrate domov, odhadovať presný dátum návratu na kurty nechce. Isto však liečbu nebude zbytočne urýchlovať, nemá s tým totiž dobré skúsenosti.