Main Content

Slovenská reprezentácia a Spartak Trnava v hre FIFA 19? Nevyzerá to dobre

streda, 26. september 2018 10:54 | Autor: Martin Gregor

FIFA 19 - slovenská účasť v hre nevyzerá dobre
FIFA 19 - slovenská účasť v hre nevyzerá dobre | zdroj: TASR

Slovenská reprezentácia a Spartak Trnava v hre FIFA 19? Žiaľ pravdepodobne nie

Hoci to so zaradením slovenských klubov do hry FIFA 19 vyzeralo spočiatku reálne, napokon sa zrejme aj tento rok budeme musieť zaobísť bez nich.

Spoločnosť EA Sports vydávajúca hru FIFA 19 na svojej oficiálnej stránke zverejnila kompletný zoznam klubov, súťaži a reprezentácii, ktoré môžeme nájsť v najnovšej verzii tejto populárnej hry. Slovenské kluby, ba dokonca aj slovenskú reprezentáciu, ktorá je podľa rankingu na 26. mieste na svete, však v nej budeme hľadať márne. Česká v nej nechýba, Ukrajina napríklad áno. 

Vystačiť si tak budeme musieť so slovenskými futbalistami, ktorí nastupujú za ostatné európske kluby. Zoznam 30 najlepších Slovákov v hre FIFA sme vám predstavili v tomto článku.

Pôvodne existovala nádej na to, že v hre FIFA 19 uvidíme aspoň kluby Spartak TrnavaAS Trenčín. Tie totiž úspešne kráčali Európskou ligou, na ktorú získala EA Sports pre najnovšiu verziu hry licenciu podobne ako pre Ligu majstrov.

EA Sports však získala od UEFA len licenciu na súťaž ako takú, nie však na samotné kluby. S nimi musí jednať osobitne a zdá sa, že o Spartak Trnava či AS Trenčín záujem jednoducho dostatočný nebol. Európsku ligu si tak v hre zahráte, no bez nášho majstra, ktorý sa do nej v skutočnosti kvalifikoval.

V hre nenájdeme podľa očakávania ani našu Fortuna ligu a ako sme spomínali ani slovenskú reprezentáciu. Tá je dostupná aspoň v alternatíve od spoločnosti KONAMI v podobe hry Pro Evolution Soccer 2019.

Hra FIFA 19 sa oficiálne dostane do predaja už o pár dní, 28. septembra 2018. Dovtedy by teoreticky ešte mohli nastať nejaké úpravy, no je to málo pravdepodobné.

Ktovie, možno sa dočkáme budúci rok.