Main Content

Budúcnosť Zinedinea Zidanea: Miami alebo Manchester?

štvrtok, 27. september 2018 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Zidane so šejkom
Zidane so šejkom | zdroj: Twitter

Keď v lete Zinedine Zidane skončil na lavičke Realu Madrid, bol to pre širokú futbalovú verejnosť pomerne veľký šok. Francúz však má jasno v tom, že sa chce do profesionálneho futbalu vrátiť. Jeho comeback by mohol prísť skôr, ako by sa mohlo zdať.

Zinedine Zidane je dlhodobo spájaný s Manchestrom United, kde by vraj mohol nahradiť kritizovaného portugalského kormidelníka Josého Mourinha. „Po neistom vstupe do nového ročníka bol Zidane spomínaný v súvislosti s Red Devils, ale celok z Old Traffordu akékoľvek prepojenie dementoval.“

Najnovšie sa špekuluje o tom, že Zinedine Zidane bude pokračovať v trénerskej kariére v americkej Major League Soccer. „Zidane je medzi menami, ktoré si vyhliadol David Beckham do svojho pripravovaného klubu v Miami,“ informuje anglický denník ​The Mirror.

„Zizou je s Beckhamom v kontakte, pričom sa mali spoločne baviť, že by sa stal trénerom Inter Miami CF, ktorý vstúpi do ligy v roku 2020,“ domnievajú sa britskí novinári. Samotný Francúz by ale vraj rád ostal v Európe.

Nie tak dávno bol bývalý legendárny stredopoliar spájaný s katarskou reprezentáciou, ktorá ho chcela ako hlavného trénera pre majstrovstvá sveta 2022 v Katare. Šejkovia vraj francúzskemu elegánovi ponúkali ročný plat vo výške 50 000 000 eur.