Main Content

22 futbalistov, ktorí žili vo veľkej chudobe, alebo sa obávali o vlastný život

pondelok, 24. september 2018 20:00 | Autor: Timotej Gašper

Thumbnail
GALÉRIA: Futbalisti, ktorí žili v chudobe, biede či strachu o život | zdroj: TASR

Práca pre mafiu, gangy, strach z vojny či smrti alebo bývanie v domovoch, ktoré nemali toalety, vodu či elektrinu. Toto všetko si v mladosti zažili futbalisti, z ktorých neskôr vyrástli veľké športové osobnosti.

Po trávnikoch behajú hráči, ktorých dospievanie a športový či osobnostný rast by sa dali prirovnať k prechádzke ružovou záhradou. A to aj napriek tomu, že museli pre uznanie obetovať naozaj veľa. Aj tak je to ale v porovnaní s nasledujúcimi menami rozprávkou, keďže muži, ktorých príbehy si teraz predstavíme, prežívali ako deti doslova peklo.

Nočné práce, bitky, chudoba či násilie sú v menej rozvinutých lokalitách sveta bežné, no hráči z tohto zoznamu si prežili aj oveľa väčšie kalibre. Strach z vychádzania kvôli prestrelkám, útek z domoviny kvôli vojne, práce v meste, ktoré zasiahla radiácia po Černobyľskej havárii, krádeže, práce pre mafiu, predaj drog či život v dome, v ktorom je regulovaný prívod vody či elektriny. Ktorá hviezda Manchestru City vyrastala v dome bez toalety? Ktorý známy brankár sa kvôli vojne mohol vrátiť domov až po 20 rokoch? To aj oveľa viac sa dozviete v našej galérii