Main Content

Slovan prvykrát vyhral na ľade súpera. Podaril sa mu parádny obrat

piatok, 21. september 2018 14:10 | Autor: TASR

Jeff Taffe
Jeff Taffe | zdroj: © TASR

Vladivostok 21. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava si v piatok pripísali na konto tretie víťazstvo v prebiehajúcej sezóne KHL a vôbec prvé na klziskách súperov.

Na ľade Admiralu Vladivostok uspeli po dramatickom priebehu 5:4. Víťazný gól strelil v 53. minúte Michal Řepík. Zverenci trénera Vladimíra Országha tak priebežne poskočili na ôsme miesto tabuľky Západnej konferencie.

"Belasí" odohrajú najbližší zápas v utorok 25. septembra o 18.30 h na domácom ľade so Spartakom Moskva.

Admiral Vladivostok - Slovan Bratislava 4:5 (2:1, 1:3, 1:1)

Góly: 2. Djakov (A. Strelcov, Černikov), 5. Černikov (V. Strelcov, A. Strelcov), 23. Konkov (Butuzov), 52. Vicharev (Konkov, Butuzov) - 7. Schaus (Bačík, Lunter), 24. Sukeľ (Červený, Chipchura), 33. Taffe (Virta, Řepík), 37. Taffe (Gelinas, Rau), 53. Řepík (Grman, Virta). Rozhodcovia: Sergejev, Gusev – Šalagin, Šišlo, vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2527 divákov.

Vladivostok: Serebrjakov – Antropov, Miščenko, Taratunin, Ugolnikov, Djakov, Tatalin, Karmaškov – Butuzov, Vicharev, Konkov – A. Strelcov, Černikov, V. Strelcov – Glazačev, Polák, Voronin - Hovorka, Koroľov, Zaicev - Sirotkin

Slovan: Štěpánek – Sersen, Gelinas, Grman, Klok, Schaus, Bačik, Jánošík – Řepík, Taffe, Virta – Sukeľ, Rau, Červený – Lamper, Chipchura, Lunter – Hrnka, Šimoun, Liška

Zápas mal rýchly spád a domáci už v piatej minúte vyhrávali dvojgólovým rozdielom. Najprv sa presadil Djakov a tri minúty po ňom prekonal Štěpánka aj Černikov. Slovan dokázal odpovedať v 7. minúte, keď sa po Bačíkovej prihrávke trafil obranca Schaus - 2:1. V ďalšom priebehu mali navrch "belasí", ktorí si vypracovali viacero šancí, ale Serebrjakov v bránke domácich predvádzal výborný výkon. Postupne zneškodnil možnosti Taffeho, Schausa i Řepíka. Slovan vyhral úvodnú dvadsaťminútovku na strely 20:8.

V druhej tretine sa opakoval vývoj z tej prvej, Vladivostok mal lepší vstup, ale potom prebrali taktovku hry hostia. V 23. minúte zvýšil na 3:1 pre domácich Konkov, no o necelú minútu pridal druhý gól Slovana Sukeľ, ktorému prihral pred odkrytú bránku Červený - 3:2. "Belasí" pokračovali v tlaku a v 33. minúte sa im podarilo vyrovnať. Ich prvá formácia predviedla rýchly prechod do útoku, Virta prihral na pravý kruh Taffemu a ten z prvej prekonal Serebrjakova - 3:3. O štyri minúty neskôr si zahrali hostia prvú presilovku v zápase a dokázali ju aj využiť. Gelinas posunul puk na pravý kruh, Taffe sa opäť presadil príklepom a Slovan prvýkrát v zápase viedol - 3:4.

V úvode tretieho dejstva tempo hry upadlo, Slovan úspešne bránil tesný náskok a vyrážal do nebezpečných brejkov. V 50. minúte však prišla na jeho strane zbytočná chyba pri striedaní, na ľade bolo príliš veľa hráčov a tak si domáci zahrali presilovku. Štyri sekundy pred jej koncom ju aj využili, z dorážky sa presadil Vicharev - 4:4. Vyrovnaný stav však trval len niečo vyše minútu. Do útoku zavelila opäť elitná formácia Slovana a Řepík upravil na konečných 5:4. Domáci to v závere skúsili aj bez brankára, pri vylúčení Sersena hrali posledných desať sekúnd 6 na 4, ale vyrovnať sa im už nepodarilo