Main Content

Veľká pocta Škriniarovi od trénera Spallettiho: Bol neuveriteľne dobrý!

streda, 19. september 2018 11:55 | Autor: Timotej Gašper

Škriniar, Spalletti
Škriniar, Spalletti | zdroj: TASR

Slovenský obranca predviedol v zápase Ligy majstrov proti Tottenhamu prirodzene kvalitný výkon, za čo dostal po zápase veľkú pochvalu od svojho trénera, Luciana Spallettiho.

Milan Škriniar sa v milánskom Interi adaptoval na oporu klubu a v minulej sezóne sa zaradil medzi najlepších/najžiadanejších stredných obrancov v Európe. Aj výkony rodáka zo Žiaru nad Hronom dokázali pre Inter po siedmich sezónach vybojovať milionársku Ligu majstrov, kde svoju púť začali "Nerazzuri" v utorok proti londýnskemu Tottenhamu.

Inter prehrával a náš obranca hral od 21.minúty so žltou kartou, ktorú inkasoval po nedovolenom zastavení juhokórejského reprezentanta, Heung-Min Sona. Na San Sire však zverenci 59-ročného talianskeho kouča nedovolili anglickému celku uchmatnúť všetky 3 body, čo viedlo k otočeniu zápasu a výhre Interu 2:1. Po zápase sa k slovu dostal aj tréner Spalletti, ktorý nešetril slovami chváli práve na nášho obrancu. "Škriniar bol v tomto zápase neuveriteľne dobrý. Nastúpil na inej pozícii ako zvyčajne a proti sebe mal rýchlych hráčov Sona a po jeho vystriedaní Lucasa. Nemal to ľahké, ale odviedol úžasnú prácu."

"Tréner mi pred zápasom povedal, že mám hrať tak, ako keby som nastúpil na stopérskom poste. Nemal som s tým problém. Žltá karta už po 20 minútach to trochu skomplikovala a nemyslím si, že som podal dobrý výkon, ale dôležité je víťazstvo. Za seba aj mužstvo môžem povedať, že sme do toho dali všetko," skonštatoval Milan Škriniar skromne na webe sempreinter.com.

Škriniarov Inter čaká druhé kolo skupinovej fázy Ligy majstrov 3.10.2019 na pôde holandského PSV Eindhoven, kde budú chcieť Spallettiho zverenci taktiež bodovať naplno.