Main Content

Thornton je zdravý a teší sa z Karlssona. Aj on prispel k jeho získaniu

nedeľa, 16. september 2018 12:42 | Autor: Marek Ďaďo

Joe Thornton
Joe Thornton | zdroj: © TASR

Od piatka začali svoj tréningový kemp aj Žraloci zo San Jose. Fanúšikov neúčasť Erika Karlssona však priveľmi zatiaľ mrzieť nemusela. Po dlhej dobe sa na ľade objavila legenda klubu, Joe Thornton.

Jumbo Joe, ako sa 39-ročnému centrovi prezýva, sa na klzisko vrátil po operácii a následnej rehabilitácii kolena. Pod nože si musel ľahnúť už druhýkrát za uplynulé 2 roky. Thornton sa samozrejme vyjadril ak k výmene Erika Karlssona: „Je jasné, že teraz chceme vyhrať a myslím si, že je z toho každý v tejto šatni nadšení. Naši fanúšikovia sú nadšení. Myslím si, že je skvelé byť teraz fanúšikom Sharks,“ cituje útočníka portál TSN.

Jeden z najlepších tvorcov hry v lige cíti šancu na Stanleyho pohár, ktoré mu žiaľ stále uniká. Aj keď ste možno niektorí zabudli, Thornton sa významne pričinil o angažovanie Karlssona - v júli sa vzdal vcelku významnej časti svojho platu, kedy z minuloročných 8 miliónov upustil „iba“ na 5 miliónov. Ako sám povedal, klub tak dostal viac priestoru na robenie výmen či podpisovanie voľných hráčov.

Radosť z Thorntonovho uzdravenia má aj tréner Peter DeBoer. „Ak by ste sa ma opýtali, ako na tom je v porovnaní s minulým rokom, jeho prvým dňom v kempe, je to neporovnateľné. Opäť musíme byť opatrne optimistickí, pretože má za sebou dve operácie, ale vyzerá naozaj v poriadku.“