Main Content

Kanté potvrdil záujem PSG. Vysvetlil, prečo zostal v Chelsea

nedeľa, 16. september 2018 11:37 | Autor: Timotej Gašper

N'Golo Kante a PSG
N'Golo Kante a PSG | zdroj: TASR

Majster sveta z MS 2018 a asi najskromnejšia futbalová hviezda, N´Golo Kanté, priznal letnú možnosť odchodu z Chelsea no zároveň jasne vysvetlil, prečo zotrval na Stamford Bridge.

N´Golo Kanté bol v lete veľmi žiadaným hráčom, o ktorého bojoval predovšetkým parížsky Saint-Germain. Francúzskemu reprezentantovi stúpla cena aj renomé po triumfe na Majstrovstvách sveta, kde sa Kanté výraznou mierou podieľal na celkovom víťazstve Francúzov.

27-ročný stredopoliar je v Premier League od roku 2015, pričom stihol už dvakrát ovládnuť ligu v dresoch Leicestru a Chelsea. Médiá ho tak začali spájať s odchodom, keďže verili prestupovým možnostiam a schopnostiam francúzskeho majstra. Kanté síce potvrdil priame ponuky a teda záujem od PSG, no na odchod ani nepomyslel.

"Nebolo absolútne nutné, aby som po MS menil pôsobisko. Boli tam záujmy z viacerých strán aj od PSG, no po rozhovore v Chelsea nebolo nad čím rozmýšľať a všetko bolo jasné. Klub na mňa spolieha, počíta so mnou a ja som tu šťastný. Najlogickejší krok bol teda zotrvať v Chelsea," načal Kanté pre RMC Sport.

V hre mala podľa médií byť aj Barcelona, ktorá hľadala náhradu za Andrésa Iniestu. Napokon však Barca ani Paríž neuspeli, keďže Kantého bude ťažko presvedčiť na marketingovú prestíž či peniaze. Najviac bol z tohto obchodu sklamaný Paríž, ktorý chce postupne lákať pod Eiffelovu vežu francúzske hviezdy svetovej úrovne. "Bol tam aj priamy kontakt od PSG, ale ako som spomínal, pre mňa je najdôležitejšie byť šťastný tam kde som, a to je momentálne Chelsea," dokončil Kanté v interview pre RMC Sport.