Main Content

Je Chelsea favoritom na titul? Prehovoril kouč Maurizio Sarri

nedeľa, 16. september 2018 10:04 | Autor: Jakub Vaverka

Maurizio Sarri
Maurizio Sarri | zdroj: TASR

Londýnska Chelsea z prvých piatich zápasov nového ročníka Premier League vyhrala všetky a je o skóre na čele ligy pred Liverpoolom. Svoje k tomu povedal manažér The Blues Maurizio Sarri.

V predsezónnych prognózach Premier League sa v súvislosti s favoritmi o titul hovorilo o Manchestri City, Liverpoole, Tottenhame a Manchestri United. Londýnsku Chelsea spomínal málokto. The Blues nepostúpili do Ligy majstrov, hrozil im odchod najlepších hráčov a do mesta prichádzal nový tréner. Okolo Modrých bolo veľa neistoty. Prešlo niekoľko týždňov a všetko je inak.

Favoriti na titul podľa britskej tlače? Liverpool a Chelsea. Po približne mesiaci sa z odpisovaného veľkoklubu stal adept na najcennejšiu anglickú futbalovú trofej. Modrí v úvodných piatich dueloch sezóny vyhrali päťkrát a prezentujú sa atraktívnym a ofenzívnym futbalom.

Kormidelník Maurizio Sarri je zdržanlivý. „Nemôžem po jednom zápase zmeniť môj názor. V tomto momente sú Liverpool a Manchester City o krok pred nami. My sa ale môžeme zlepšovať. Mojím cieľom je urobiť z Chelsea najlepší klub v Anglicku. Nie však za jeden mesiac. Podľa mňa sú momentálne Liverpool a Manchester City lepší ako my,“ cituje talianskeho kouča Football London.

Modrí hrajú naozaj dobre, podarilo sa im udržať Kantého, Girouda, Williana a predovšetkým Hazarda. Belgičan pôsobí spokojne a predvádza skutočne skvelé výkony. Včera proti Cardiffu City (4:1) vsietil dokonca hetrik. „Myslel som si, že je to jeden z najlepších hráčov v Európe, ale už si to nemyslím. Hazard je totiž najlepší hráč v Európe. Hovoril som s ním v uplynulých dňoch, povedal som mu, že v tejto sezóne môže dať okolo 40 gólov.“

Stále je však len september a hovoriť o tom, kto je reálny ašpirant na titul je veľmi priskoro. Modrých čaká budúci týždeň Európska liga, následne zápas Premier League proti West Hamu a potom dvojzápas proti Liverpoolu. Stretnutie v lige a duel v ligovom pohári. „Musíme sa zlepšiť, ale sme schopní to robiť veľmi rýchlo,“ zakončil bývalý tréner SSC Neapol.