Main Content

Davis Cup: Slováci spoznali meno súpera. Hrbatý očakáva náročný zápas

nedeľa, 16. september 2018 09:04 | Autor: TASR

Dominik Hrbatý
Dominik Hrbatý | zdroj: TASR

Moskva 16. septembra (TASR) - Slovenskí tenisti privítajú V 2. kole play off o účasť v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára Bielorusko. Zápas sa uskutoční 26.-27. októbra v bratislavskom NTC.

O súperovi tímu kapitána Dominika Hrbatého rozhodol súboj 1. kola play off v moskovských Lužnikách, v ktorom Rusi zdolali Bielorusov 3:2. Dva body získal Karen Chačanov, rozhodujúci vybojoval v záverečnej dvojhre Daniil Medvedev.

Hrbatý očakáva v októbri náročný zápas. "Bielorusko je nepríjemný súper, majú výbornú štvorhru a hráčov na úrovni našich tenistov. Povrch ešte zvažujeme a rozhodneme sa podľa toho, či ešte budeme mať šancu hrať o svetovú skupinu. Ak už o nič nepôjde, tak s najväčšou pravdepodobnosťou budeme hrať v NTC na harde," povedal pre TASR Hrbatý.

V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný zápas medzi Slovenskom a Bieloruskom. V septembri 2010 v dueli 2. kola play off o záchranu v druhej lige v Minsku zvíťazili Slováci pod vedením kapitána Miloslava Mečířa 4:1. O dva body sa v singloch postaral Lukáš Lacko, ďalšie pridali deblisti Michal Mertiňák s Filipom Poláškom a Martin Kližan.