Main Content

O výhre Dortmundu rozhodli letné posily, Alcacer skóroval z prvej strely

sobota, 15. september 2018 10:23 | Autor: TASR

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund | zdroj: TASR

Dortmund 15. septembra (TASR) - Futbalisti Borussie Dortmund zvíťazili v piatkovom zápase najvyššej nemeckej súťaže nad Eintrachtom Frankfurt (3:1) najmä zásluhou letných posíl. Svoj strelecký účet si v žlto-čiernom drese otvorili Abdou Diallo, Marius Wolf a Paco Alcacer.

Zverenci trénera Luciena Favreho boli Dortmundu v úvode stretnutia vyrovnaným súperom. Loptu za chrbát Kevina Trappa v bránke hostí dotlačil až v 36. minúte po rohovom kope debutanta Jacoba-Bruuna Larsena stopér Diallo. "Trénovali sme to. Pri rohoch nabieham na vzdialenejšiu tyč. Bolo fantastické vidieť rozradostené tváre fanúšikov," povedal na margo svojho premiérového gólu v drese Dortmundu letná posila z Mainzu Diallo.

Domáci sa v nasledujúcich minútach márne snažili upokojiť hru strelením druhého gólu. V rozhodujúcich chvíľach Dortmundu chýbala finálna prihrávka. Zmeniť to mal Paco Alcacer, hosťujúci z FC Barcelona, ktorý vybehol na ihrisko v 67. minúte. Už o minútu neskôr však vyrovnal Frankfurt zásluhou Francúza Sebastiena Hallera, ktorý sa presadil v každom z troch úvodných stretnutí nového ročníka Bundesligy. Posledným hráčom "orlov", ktorému sa podaril takýto kúsok, bol Bachirou Salou v sezóne 1999/2000. Hostia sa z vyrovnania dlho netešili, svoj strelecký účet si v drese Dortmundu otvoril bývalý hráč Eintrachtu Marius Wolf. "Veľmi som sa túžil presadiť v novom drese. Trochu ma však mrzí, že to bolo práve proti Eintrachtu," uviedol Wolf. O zisku troch bodov pre domácich definitívne rozhodol v 88. minúte strelou z hranice pokutového územia Alcacer. Cestu do siete našiel už jeho prvý strelecký pokus v žlto-čiernom drese, čím sa pridal k menám ako Amoroso či Aubameyang.

"Samozrejme, že nás mrzí výsledok. Počas zápasu sme im nedovolili veľa. Oni však dali z troch striel tri góly," povedal pre agentúru AP sklamaný brankár Trapp.

Favre videl v hernom prejave svojich zverencov, aj napriek víťazstvu, rezervy: "Pod tlakom musíme lepšie ovládať loptu. Prvý polčas bol v poriadku. Niektoré veci sa nám darili. V druhom polčase nám chýbala trpezlivosť, ale dotiahli sme zápas do víťazného konca."

Dortmund je po troch kolách so siedmimi bodmi priebežným lídrom tabuľky. Frankfurtu patrí s troma bodmi desiata priečka.

Na drese Dortmundu nahradil v piatkovom zápase logo sponzora nápis "Borussia spája". Tento krok je súčasťou boja klubu proti akýmkoľvek formám diskriminácie.