Main Content

Henderson verí v prelom Liverpoolu: "Je čas urobiť posledný krok!"

piatok, 14. september 2018 12:25 | Autor: Timotej Gašper

Jordan Henderson novým kapitánom Liverpoolu
Jordan Henderson novým kapitánom Liverpoolu | zdroj: © TASR

Kapitán Liverpoolu sa v nedávnom rozhovore vyjadril, že klub z Anfield Road je na najlepšej ceste za trofejami a pre dokonanie tohto úkonu chýba zverencom Kloppa už len posledný krok.

Liverpool si za posledné roky nepridal do vitríny extra vzácnejšie trofeje aj napriek tomu, že bol blízko ligovému titulu, Európskej lige i Lige majstrov. Titul z Premier League naposledy zavítal na Anfield v roku 1990 a Ligu majstrov ovládli v pamätnom finále 2005. Klub od príchodu Jurgena Kloppa prechádza výraznými obmenami v kádri a nemecký taktik si pri rieke Mersey skladá neporaziteľný tím.

V minulom ročníku Liverpool výrazne herne napredoval, skončil na 4.mieste v lige, hral finále Ligy majstrov a do popredia dostal hviezdy ako Salah či Firmino. V novom ročníku je zatiaľ LFC bezchybný, keďže zo štyroch ligových kôl vyhrali "The Red" všetky s brilantným skóre 9:1. Liverpool je teda na najlepšej ceste za trofejami a veľkými úspechmi, čo cíti aj kapitán Jordan Henderson: "V minulom roku sme hrali pravdepodobne najlepší futbal aký si pamätám, ak nie úplne najlepší. V minulých rokoch sme mali veľa skvelých hráčov ako Gerrard, Suarez či Coutinho, no teraz sme všetci viac ako tím a ideme tým správnym smerom. To všetko vychádza od nášho trénera, ktorý od svojho príchodu vedie každého dobrou cestou a vďaka nemu sme teraz pripravení urobiť finálny krok k trofejam," načal v interview pre Sky Sports anglický reprezentant.

Liverpool sa pod Kloppom naozaj zocelil a správnym výberom posíl sa dostala hra klubu na novú úroveň. Už tak kvalitný káder sa v lete posilnil aj o jedného z najkvalitnejších brankárov sveta, Alissona, či defenzívneho stredopoliara Nabyho Keitu. Kloppovci majú široký káder plný skúseností i talentu, no musia sa počas ročníka držať v nohami pri zemi a bojovať o každý bod, ak chcú naozaj útočiť na ligový titul. "Ak chcete vyhrávať tituly, musíte byť veľmi dobrý v defenzíve, priam najlepší. V minulom roku boli naše defenzívne výkony veľmi solídne, no musíme to ešte zlepšiť. Naša útočná sila je veľká, no musíme kvalitne brániť, od brankára až po útočníka," zakončil Henderson.