Main Content

Jurčo sa vážne zranil, úvod sezóny NHL nestihne

piatok, 14. september 2018 09:23 | Autor: TASR

Tomáš Jurčo
Tomáš Jurčo | zdroj: TASR

Trenčín 14. septembra (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Jurčo bude tri mesiace nútene pauzovať a nestihne úvod novej sezóny.

Dvadsaťtriročnému krídelníkovi, ktorý je momentálne voľný hráč, sa obnovilo zranenie platničky a v uplynulých dňoch absolvoval v Los Angeles operáciu. Uviedol to v rozhovore pre piatkové vydanie denníka Šport.

Jurčo v lete čakal na ponuku od niektorého z klubov zámorskej NHL, zranenie jeho situáciu skomplikovalo. "Počas prípravy ma začala pobolievať noha. Najprv som si myslel, že je len preťažená, dal som si oddych, ale bolesť neustupovala. Po vyšetrení magnetickou rezonanciou zistili, že sa mi znovu odlomil kúsok operovanej platničky. Je to veľká smola, lebo lekári vraveli, že sa to stane len piatim percentám pacientov. Na druhej strane som vrcholový športovec a riziko sa tým zväčšuje, no aj tak je to ojedinelý prípad. Preto bolo okolo mňa ticho počas zverejňovania mien hráčov v kempoch NHL. Agent musel oznámiť všetkým, že ma čaká operácia. Predpokladá sa, že by som mal pauzovať tri mesiace. Verím, že v decembri budem po dobrej rehabilitácii znovu na ľade," povedal pre Šport.

Cieľom Jurča je návrat do NHL. "Určite je pre mňa prioritou zámoria. Škoda zranenia, lebo prišlo v najnevhodnejšej chvíli. Mal som niekoľko zaujímavých ponúk z NHL. Rehabilitáciu absolvujem prevažne doma. Z kalifornskej kliniky majú vymyslený super program cez aplikáciu. Presne viem, čo mám robiť. Do Los Angeles sa teraz asi nebudem musieť vracať," dodal Jurčo.