Main Content

Jerome Boateng vysvetlil, prečo odmietol Manchester United i PSG

štvrtok, 13. september 2018 12:54 | Autor: Timotej Gašper

Jerome Boateng
Jerome Boateng | zdroj: © TASR

Nemecký obranca bol v lete jednou nohou von z Bayernu, no napokon sa rozhodol odmietnuť ponuky Manchestru United aj PSG. V nedávnom rozhovore sa stredný obranca vyjadril, prečo sa napokon rozhodol v Bayerne ostať.

Tréner Manchestru United, Jose Mourinho, chcel v lete vystužiť stred obrany jedným z troch mien. Napokon však na Old Trafford nezavítal ani Harry Maguire, Toby Alderweireld a ani Jerome Boateng. Najmä pri poslednom menovanom malo spočiatku ísť len o formality, keďže 30-ročný Nemec začiatkom leta vyjadril túžbu po novej výzve a vedeniu Bayernu oznámil, že by mali začať rokovať o jeho predaji. Počas celého leta sa tak striedali špekulácie o jeho novom klube, pričom za najdlhší koniec ťahalo duo Paríž Saint-Germain a Manchester United.

Napokon sa však prestupové okno zatvorilo a Jerome ostal hráčom nemeckého majstra. Najprv sa zdalo, že Boateng nebude so svojou situáciou spokojný, keďže britské médiá vytiahli fámy, podľa ktorých chceli Bavori za nemeckého stopéra oveľa viac, ako boli PSG či United ochotní zaplatiť. Počas reprezentačnej pauzy sa však všetko dostalo na pravú mieru a Boateng v interview pre Bild prehovoril o náročnom lete: "Mal som reálne ponuky od PSG a Manchestru United. Nechcel som odísť z Bayernu, ale bol som odhodlaný a pripravený skúsiť novú výzvu. V Bayerne sa však cítim dobre, je to jeden z najväčších klubov na svete. Zavolal som Josemu Mourinhovi a povedal som mu, že jeho záujem ma veľmi teší a poďakoval mu za to, že sa o mňa veľmi snažil. Vysvetlil som Josemu, že je ťažké opustiť Bayern a ak to urobím, všetko musí byť na vrchole tohto klubu. Niko Kovač mi dal pocit, že som pre neho a pre klub veľmi dôležitý a preto som ostal v Mníchove."

Jerome prišiel do Mníchova v lete 2011 z Manchestru City a za roky tvrdej práce sa z neho stal jeden z najlepších stredných obrancov sveta. Ako hráč Bayernu vyhral Ligu majstrov, šesť ligových titulov i tri domáce poháre, navyše sa v roku 2014 tešil účasti a zároveň triumfu na MS v Brazílii.