Main Content

Xherdan Shaqiri: Ak chce Liverpool trofeje, musí byť ako Bayern!

štvrtok, 13. september 2018 14:58 | Autor: Timotej Gašper

Xherdan Shaqiri
Xherdan Shaqiri | zdroj: Instagram Xherdan Shaqiri

V nedávnom rozhovore nová posila Liverpoolu, Xherdan Shaqiri, tvrdí, že ak chce Liverpool slávu a trofeje, mal by sa správať ako mníchovský Bayern.

Švajčiarsky reprezentant si myslí, že ak chce Liverpool po rokoch pozdvihnúť vzácne trofeje, bude potrebovať víťaznú mentalitu Bayernu Mníchov. Shaqiri bol súčasťou Bayernu tri roky, pričom za ten čas dokázal vyhrať Ligu majstrov, Bundesligu či nemecký pohár. Klub z Anfieldu sa síce vlani prebojoval do finále Ligy majstrov, no tam dostal miernu lekciu efektivity od Realu Madrid a prehral 3:1. Kloppovci si tiež zahrali finále Európskej ligy či EFL Cupu, no v sezóne 15/16 obe tieto zápasy prehrali.

"The Reds" sa však pomaly mobilizujú, keďže v kádri si vypracovali opory ako Salah či Firmino. V minulom ročníku Premier League síce skončili na slušnom 4.mieste, no zároveň ich od titulu delilo až 25 bodov. Nová posila zo Stoke City, Xherdan Shaqiri, však vie, čo by Liverpool mal zmeniť na to, aby otočil kartu dominancie a trofejí na svoju stranu.

"Liverpool musí mať ako hlavný cieľ zisk trofejí. Ideme hrať proti veľkému klubu a bude to veľký zápas, no Liverpool je veľkoklub, ktorý musí vždy myslieť len na triumf (Shaqiri o zápase proti Tottenhamu, pozn. redaktora). V Premier League je to veľmi náročné, pretože máte veľa veľkých tímov, takže je tu konkurencia. Musíte mať skutočne naozaj dobrú sezónu, aby ste hrali priamo o titul. V Bayerne majú len mentalitu nastavenú na zisk trofejí, no Liverpool je tiež jedným z najväčších tímov na svete. Minulú sezónu mal veľmi dobrú, ale nezískal titul. Teraz sa pokúšame urobiť krok vpred a vyhrať trofeje, to je najdôležitejší cieľ. Musíme tvrdo pracovať, stále sme mladý tím, každý hráč chce ísť dopredu a snažiť sa byť lepší a pomôcť tomuto veľkému klubu dosiahnuť úspech. Aby ste boli úspešní, musíte hrať na tituly. To musí byť naším cieľom."

26-ročný Xherda Shaqiri teda klub od rieky Mersey navnadil a motivoval pred veľkými zápasmi, ktorých Liverpool čaká v prebiehajúcom ročníku ešte veľmi, veľmi veľa.