Main Content

Gáborík možno nebude hrať celú sezónu

štvrtok, 13. september 2018 11:53 | Autor: Marek Ďaďo

Marián Gáborík
Marián Gáborík | zdroj: TASR

Slovenský krídelník Marián Gáborík možno vynechá celú nasledujúcu sezónu NHL. Dôvodom by mali byť pretrvávajúce problémy s chrbticou. Ottawa sa bude musieť bez neho samozrejme zaobísť aj na prípravnom kempe.

Dnes sa začína prípravný kemp Senators, na ktorom sa musia hráči hlásiť s výsledkami zdravotných prehliadok. Marián Gáborík v apríli podstúpil operáciu chrbtice, no lekári mu zatiaľ nedali povolenie k činnosti. Otázkou tak je, či v nasledujúcom ročníku vôbec nastúpi na ľad.

„Gáborík nie je úplne zdravý,“ povedal GM Pierre Dorion pre miestne noviny Ottawa Sun. „Ešte stále je v Los Angeles a navštevuje špecialistu na chrbticu. Keď príde sem, budeme mať viac informácií. V tejto chvíli vám nemôžem povedať viac.“

Marián v uplynulej sezóne nastúpil za Senátorov iba do 16 zápasov, po ktorých sa však musel opäť potýkať so zranením. Jeho ročný príjem vo výške 4,875 milióna dolárov by mohol byť pre organizáciu zaťažkávajúcou záležitosťou. Aspoň mierne pomôcť by mohlo zaradenie Slováka na listinu dlhodobo zranených hráčov.

Dátum Gáboríkovho návratu je tak aj naďalej otázny. Je obrovská škoda, že ho počas kariéry postihlo už tak veľa zranení. Ktovie, na akú bodovú hranicu by sa dostal, keby bol zdravý. Marián si však aj napriek tomu môže povedať, že je nadpriemerným hokejistom. V 1035 dueloch pozbieral 815 bodov, pričom vsietil 407 gólov a pridal 408 asistencií.