Main Content

Juventus Turín rastie: Akcie klubu išli po príchode CR7 raketovo nahor

štvrtok, 13. september 2018 11:21 | Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Prestup Cristiana Ronalda z Realu Madrid do Juventusu Turín bol futbalovou udalosťou leta. Pre Starú Dámu ale nákup CR7 nemá len športovú hodnotu. Klub rapídne rastie aj po ekonomickej stránke. 

Cristiano Ronaldo prináša so sebou do Talianska svoju úspešnú značku. Svedčí o tom fakt, že akcie Juventusu Turín na burze vzrástli od jeho stomiliónového príchodu z Realu Madrid o 62 percent. Takýto veľký nárast hodnoty akcií je málo vídaný.

Stará Dáma sa nebála poslať do hlavného mesta Španielska 100 miliónov eur. Ronaldo totiž nie je v 33 rokoch len skvelý futbalista a osobnosť do kabíny, ale taktiež obrovská marketingová zbraň. V médiách sa už viackrát objavili štatistiky predaju dresov s menom Cristiano Ronaldo. Zebry na nich zarobili niekoľko miliónov eur.

​Marca hlása, že vzhľadom na nie práve najružovejšiu ekonomickú situáciu v Taliansku, je príchod portugalského loptového virtuóza pre Juventus Turín veľkou vzpruhou. Špecialisti sú ohľadom ďalšieho vývoja akcií Juventusu zdržanliví, ale očakáva sa, že rast môže pokračovať.

Samotný Ronaldo sa zatiaľ na Apeninskom polostrove hľadá. Pred reprezentačnou prestávkou nastúpil v čierno-bielom drese na tri ligové zápasy, v ktorých sa mu nepodarilo skórovať doposiaľ ani raz.