Main Content

NHL udelila Watsonovi za domáce násilie prísny trest

štvrtok, 13. september 2018 11:09 | Autor: TASR

Austin Watson
Austin Watson | zdroj: TASR

New York 13. septembra (TASR) - Hokejový útočník Austin Watson z Nashville Predators si v zámorskej NHL 2018/2019 nezahrá prvých 27 zápasov základnej časti. Dvadsaťšesťročný krídelník pyká za domáce násilie, jeho suspendácia sa týka aj celého prípravného obdobia pred touto sezónou.

Zastavenie činnosti bez nároku na plat potvrdil v stredu komisár NHL Garry Bettman potom, ako minulý týždeň prebehlo s hráčom stretnutie. K incidentu hokejistu s jeho priateľkou prišlo 16. júna na benzínovej pumpe v meste Franklin v Tennessee. Pri hádke ju udrel do tváre. Svedok udalosti privolal políciu, ktorej ona sama útok potvrdila. Watson proti obvineniu z domáceho násilia nepodal do stanoveného termínu námietku. Profiliga sa aj preto rozhodla k uvaleniu trestu. "NHL nemôže a nebude tolerovať takéto a podobné správanie," citovala AP zo stanoviska súťaže.

Watson prispel k zisku Prezidentskej trofeje pre Predators v uplynulej sezóne 19 bodmi (14+5) v základnej časti, v play off pridal 8 bodov v 13 súbojoch. Mužstvu bude k dispozícii 3. decembra v domácom súboji s Buffalom, ktorý bude 28. pre Predators v základnej časti.