Main Content

GALÉRIA: Hodnotenia Slovákov v hre NHL 19: Akého overallu sa dočkali Chára, Pánik či Tatar?

streda, 12. september 2018 12:17 | Autor: Marek Ďaďo

Thumbnail
GALÉRIA: Hodnotenia slovenských hráčov v hre NHL 19 od EA Sports | zdroj: NHL 19

Nová verzia hry NHL od spoločnosti EA Sports sa dostane do predaja už 14. septembra. Aj tento rok bola hra prostredníctvom služby EA Access sprístupnená ešte týždeň pred oficiálnym vydaním a nám sa tak dostala do rúk o čosi skôr. Pozreli sme sa preto na hodnotenie našich krajanov.

Zo slovenských brankárov sa v NHL 19 nachádzajú Jaroslav HalákPeter Budaj, pričom lepšie hodnotenie sa dostalo očakávanej dvojke Bostonu. Obrancom podľa predpokladov kraľuje Zdeno Chára, ktorý je zároveň najlepšie hodnoteným Slovákom v hre. Hneď za ním medzi obrancami nasledujú Andrej Sekera, Martin Marinčin (v drese Toronto Marlies) a Christián Jaroš (vo farbách Belleville Senators).

Medzi slovenskými útočníkmi dominuje čerstvá posila Montrealu Candiens, Tomáš Tatar. Nájsť sme ho však zatiaľ mohli iba v drese jeho starého zamestnávateľa (Vegas), nakoľko nový update súpisiek ešte neprišiel. So solídnym hodnotením sme v hlbinách Arizony našli Marinčana Richarda Pánika. Žiaľ hodnotenie Mariána Gáborika každým rokom klesá a výnimkou nie je ani tento ročník. Zaujímavé je, že z kedysi TOP útočníka NHL je teraz podľa EA Sports iba jeden z prvých 9 forwardov svojho tímu a teda predpokladom je len jeho pozícia v treťom útoku. Marko Daňo sa dostal na hodnotenie pod 80, čo je podľa nás adekvátne jeho schopnostiam. Slovenskú stopu v NHL (resp. AHL) uzatvára Peter Cehlárik s overallomnad 70. Veríme, že to bude práve on a Christián Jaroš, ktorí dokážu v ďalších ročníkoch, že majú na viac, než je zatiaľ prezentované v tejto hre.

Vo tejto galérii si môžete pozrieť kompletné hodnotenia Slovákov v hre NHL 19 podľa vývojarov EA Sports. Upozorňujeme, že údaje o počte odohraných zápasov sú len fiktívne z hry. 

Štyria Slováci so šancou na NHL v hre chýbajú

Tým, že hra ešte nevyšla pre všetkých a neboli zverejnené ani finálne súpisky pre nasledujúci ročník NHL, nemohli sme sa pozrieť na štatistiky niektorých Slovákov, ktorí majú v blížiacej sezóne šancu odohrať minimálne niekoľko duelov v najlepšej hokejovej lige sveta. Ide o Tomáša Jurča, Martina Bakoša, Patrika RybáraMichala Čajkovského.