Main Content

Ďalší hráč Bruins nepocestuje do Číny

streda, 12. september 2018 10:20 | Autor: Marek Ďaďo

David Krejčí
David Krejčí | zdroj: © TASR

Český útočník David Krejčí sa pripojí k niekoľkým svojim spoluhráčom z Bostonu, ktorí neabsolvujú zápasy v Číne. Dva pripravované duely tak pomaly prichádzajú o tie najväčšie hviezdy.

Bolo známe, že stretnutia proti Calgary Flames, ktoré sú naplánované na 15.19. septembra v rámci „turné“ O.R.G NHL China Games, vynechajú Patrice Bergeron, Torey Krug a náš Zdeno Chára. Pre ligový web sa však generálny manažér Bruins, Don Sweeney, vyjadril, že do Ázie kvôli problémom s vízami nepocestuje ani David Krejčí.

Doma zostanú sedieť aj útočníci Noel Acciari, Anders Bjork, Sean KuralyDanton Heinen. Krejčího miesto v zostave by mal zaujať center Colby Cave. Hráčmi, ktorí zabojujú o post tvorcu hry v tretej útočnej formácii, sú Jack Studnicka, Jakob Forsbacka KarlssonTrent Frederic.

Krejčí vlani neprežil najhoršiu sezónu, aj keď na konte má už aj úspešnejšie ročníky. V 64 stretnutiach nazbieral 44 bodov za 17 presných zásahov27 asistencií. V hodnotení +/- sa udržal na kladných 10 bodoch. Zahviezdil najmä na majstrovstvách sveta v Dánsku, kde v 5 dueloch získal 6 bodov a bol vyhlásený za jedného z Top 3 hráčov českého výberu na šampionáte. Jeho neúčasť v Číne bude tamojších fanúšikov určite mrzieť.