Main Content

Prekvapivé odstúpenie legendy NHL

streda, 12. september 2018 10:16 | Autor: Marek Ďaďo

Steve Yzerman
Steve Yzerman | zdroj: TASR

Počas prázdnin sme vám priniesli rebríček najlepších generálnych manažérov súčasnej NHL. Na jednom z popredných miest ste mohli nájsť aj Stevea Yzermana, GM Tampy Bay Lightning. Ten sa v utorok rozhodol urobiť závažný krok vo svojej kariére, ktorý prekvapil nejedného fanúšika.

Ligový web informoval o Yzermanovom odstúpení z funkcie, pričom by mal v organizácii pokračovať ďalej ako poradca. Jeho miesto zaujme Julien BriseBois, ktorý bol predtým Yzermanovým asistentom. Legenda Detroitu Red Wings má pred sebou posledný rok zmluvy, takže nie je jasné, kam presne povedú jeho kroky po sezóne. Pokiaľ sa rozhodne pre nové pôsobisko, to bude musieť byť bližšie k rodine.

„Nová pozícia mi umožní tráviť viac času s mojou ženou a troma dcérami, ktoré žijú a navštevujú školy v mestách na severe Spojených štátov,“ okomentoval situáciu jeden z najlepších hráčov histórie. Yzermana si Lightning najali 25. mája 2010. Odvtedy sa organizácia dostala 4-krát do konferenčného finále a v roku 2015 dokonca došla až do finálových bojov o Stanleyho pohár.

Rozhodnutie o Yzermanovom odstúpení prišlo iba 2 dni pred začiatkom prípravného kempu Bleskov. „Pred dvoma rokmi sme sa nedostali do play off. Potrebuje preto skvelý kemp, dobrý začiatok a taktiež je potreba zbierať body,“ rozhovoril sa o začiatku sezóny BriseBois. 

Yzerman svojmu bývalému asistentovi verí, čo dal počas rozhovoru aj viackrát značne najavo. Nemá preto obavy o výsledky Tampy a aj naďalej verí, že organizácia dokáže získať Stanley Cup vo veľmi blízkej dobe. Reakciu na jeho odchod poskytlo niekoľko členov Lightning, medzi nimi aj kapitán Steven Stamkos: „Stretol som sa so Steveom dnes ráno a musím povedať, že som bol šokovaný. Rešpektujem však jeho rozhodnutie. Mám so Steveom skvelý vzťah a je ťažké ho vidieť odstúpiť.“

Iba slová chvály na Yzermana našiel aj kouč Jon Cooper, ktorý sa vyjadril, že nemôže povedať dostatok na to, aby opísal, čo pre neho Steve znamená v kariérnom aj osobnom živote. Naučil ho ako sa správať ku hráčom a rozumieť hre. Bol mu mentorom. Uvidíme teda, kde sa Yzerman usadí o rok, no musíme priznať, že nás táto informácia zarmútila.