Main Content

Barcelona musí v zime vyriešiť vážny problém

utorok, 11. september 2018 12:37 | Autor: Timotej Gašper

3 mená, ktoré chce Valverde v lete dotiahnuť do FC Barcelona
3 mená, ktoré chce Valverde v lete dotiahnuť do FC Barcelona | zdroj: © TASR

Viaceré médiá dnes ráno informovali, že španielsky gigant, FC Barcelona, bude v zime nútená vyriešiť dôležitý problém v kádri.

Široký káder plný hviezd svetovej úrovne, aj tak by sa dal pomenovať tím Barcelony. Je však jedna pozícia, ktorá španielskemu majstrovi môže výrazne sťažiť cestu za tohtosezónnymi cieľmi. Po odchode Lucasa Digneho totižto na ľavý kraj obrany pripadá len jeden hráč. Aj keď to je jeden z najlepších hráčov sveta na svojom poste, Jordi Alba, klub ako Barcelona musí mať na každú pozíciu taktiež alternatívu.

Aj keď 29-ročný španielsky ľavý obranca nie je náchylný na zranenia, čo dokazuje len 10 dní mimo ihriska v sezóne 17/18, tréner Valverde aj vedenie musí mať na pamäti, že v prípade nešťastného zranenia či iného problému musí pokryť ľavú stranu defenzívy pomerne kvalitnou náhradou. Britský plátok The Sun informuje, že Barcelona sa zamerala na dvoch hráčov z Premier League, ktorí by už v zimno prestupovom období mohli prísť do katalánskej metropoly a kryť chrbát Jordimu Albovi.

Podľa správ ide o španielskych obrancov Nacha Monreala a Alberta Morena. 32-ročný Monreal je aktuálne v Arsenale Londýn už od januára 2013 a patrí k dôležitejším hráčom "The Gunners". Technicky nadaný rýchlik, Alberto Moreno, bol v lete často spájaný s odchodom, no napokon zotrval v kádri Liverpoolu, kde však sedí na lavičke na úkor škótskeho reprezentačného kapitána, Andyho Robertsona. 26-ročný Moreno i Nacho Monreal majú skúsenosti zo španielskej La Ligy a pre Barcelonu by ako alternatívy boli určite postačujúci. Plátok The Sun dodáva, že Barca ešte nie je vo výbere rozhodnutá, no podľa všetkého sa zameria na jedného zo spomínanej dvojice, pričom by nemusela minúť ani nejak extra veľkú finančnú čiastku.