Main Content

Zidane sa konečne vyjadril k budúcnosti: Má sa Mourinho obávať o flek?

utorok, 11. september 2018 12:42 | Autor: Timotej Gašper

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: © TASR

Po dlhom období špekulácií a mlčania sa bývalý legendárny hráč a aktuálny úspešný tréner, Zinedine Zidane, konečne vyjadril k svojej budúcnosti a podľa médií už má aj zoznam hráčov, ktorých by rád do nového pôsobiska získal.

Francúzska legenda sa dostala na lavičku prvého tímu Realu Madrid v januári 2016. "Zizou" tak na Santiago Bernabeu trénoval dve a pól sezóny, počas ktorých dokázal získať až 9 trofejí, pričom trikrát vyhral Ligu majstrov a raz aj španielsku ligu a pohár. Po treťom triumfe v milionárskej Lige majstrov v rade sa Zidane veľmi prekvapivo stiahol do úzadia a opustil trénerskú stoličku madridského veľkoklubu.

O budúcnosti 46-ročného trénera s alžírskymi koreňmi bolo mĺkvo až do doby, kedy médiá začali spochybňovať pozíciu Josého Mourinha v Manchestri United. "Red Devils" totiž prežili jeden z najhorších vstupov do sezóny za posledné desaťročia, čo samozrejme rozvírilo vlny špekulácií o ukončení spolupráce s Mourinhom. United prehrali dva zo štyroch zápasov vrátane potupnej domácej prehry 0:3 s Tottenhamom, čo sa fanúšikom najúspešnejšieho anglického celku vôbec nepáči.

"Už čoskoro by som sa mal vrátiť k trénovaniu, pretože to je presne vec, ktorú mm rád a ktorá mi napĺňa život," povedal víťaz Zlatej lopty z roku 1998 pre španielsku televíziu TVE, pričom najčastejšie sa jeho meno spája práve so štadiónom Old Trafford.

Ak by teda naozaj prišli k zatiaľ nereálnemu scenáru, médiá na čele s The Guardian informujú, že Zidane už má pripravený aj menoslov hráčov, s ktorými by rád spolupracoval. Podľa všetkého má ísť o jeho bývalých zverencov Toniho Kroosa či Jamesa Rodrigueza, no tiež sa spomína Edinson Cavani a Thiago Alcantara.