Main Content

V Seattli nastávajú pred vstupom do NHL ďalšie problémy

utorok, 11. september 2018 12:09 | Autor: Marek Ďaďo

Seattle
Seattle | zdroj: pixabay.com

Len pred niekoľkými dňami sme vás informovali, že zastupiteľstvo mesta Seattle schváli rekonštrukciu KeyAreny pre účely NHL. Všetko vyzeralo takmer dokonale... Potom sa však objavila nečakaná podmienka.

 Odkedy investičná spoločnosť Oak View Group nazbierala až 33 tisíc záujemcov5001000 dolárové sezónne permanentky, ktoré by im zaručovali vstup na zápasy NHL hrané v renovovanej KeyArene v Seattli, ubehlo už pol roka.

Záujem o hokej by teda v americkej metropole rozhodne bol. Vznikli tak plány a dohody zaručujúce postupnú rekonštrukciu haly. Čakalo sa iba na schválenie zo strany mesta. Ako informoval lokálny The Seattle Times, mestské zastupiteľstvo na finálnom zasadnutí však prišlo s nečakanou podmienkou - rekonštrukciu schvália iba v prípade, ak vedenie NHL oficiálne predstaví Seattle ako 32. tím zámorskej profiligy.

Rozhodujúce je teda vyjadrenie guvernérov NHL, pred ktorými má nový záujemca o vstup do NHL prezentovať svoje plány 2. októbra. My veríme, že všetko nakoniec dobre dopadne a počet celkov v oboch konferenciách sa vyrovná čo najskôr.