Main Content

Slováci stále môžu vyhrať svoju skupinu Ligy národov, verí Škriniar

pondelok, 10. september 2018 11:19 | Autor: TASR

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: © TASR

Bratislava 10. septembra (TASR) - Systém futbalovej Ligy národov neposkytuje veľa priestoru na nápravu bodovej straty. Slováci ju utrpeli už v úvodnom stretnutí, keď prehrali v nedeľu na Ukrajine 0:1. Napriek tomu veria, že 1. skupina B-divízie novej reprezentačnej súťaže sa stále môže stať ich korisťou.

Ukrajina však vedie tabuľku so šiestimi bodmi a má to vo vlastných rukách. Na víťaza čaká postup do A-divízie medzi elitné európske výbery. "V skupine Ligy národov je málo mužstiev a málo zápasov. Nesmiete ani raz stratiť body, žiaľ, nám sa to stalo, ale ešte hráme dvakrát proti Čechom a proti Ukrajine doma. Nič nie je stratené, ako sa to podarilo im, aj my môžeme doma zabodovať naplno. Všetko je ešte otvorené," povedal Róbert Mak.

Podľa krídelníka, ktorý odohral celý duel, by konfrontácii za zatvorenými dverami vo Ľvove viac svedčala deľba bodov: "Pre mňa to bolo od začiatku 50 na 50. Oba tímy kontrolovali loptu, bol to veľmi vyrovnaný zápas. Zaslúžili sme si aspoň remízu, bojovali sme, ani oni nemali vyložené šance. Pre žiadneho hráča to bez divákov nie je pravá futbalová atmosféra, ale snažili sme sa bojovať na ihrisku. Mrzí nás jedine, že sme nezískali minimálne bod, ten by sa hodil do tabuľky."

Zverenci Jána Kozáka prišli aspoň o remízu smolným pokutovým kopom, po ktorom už nezvýšilo príliš času na vyrovnanie. "Bez fanúšikov na tribúnach to bolo zvláštne. Bol to špecifický zápas, ale vedeli sme o tom a museli sme sa pripraviť. Aj sme mali šance, pološance, tiež sme sa snažili podržať loptu. Ukrajincom bralo sily, že museli napádať a behať, keď sme mali loptu na kopačkách. Žiadna z príležitostí nám tam nepadla, škoda, že sme to nezvládli najmä pre moment z 80. minúty," povedal stopér Milan Škriniar - jeho súboj s Ukrajincom Viktorom Cygankovom rezultoval do jedenástky: "Myslím si, že to patrí k futbalu, o tom sú súboje. Som obranca, nemôžem v nich ísť na 50 percent, stále musím ísť naplno."

Slováci majú teraz v Lige národov na programe dve domáce stretnutia. Trinásteho októbra privítajú v Trnave Čechov a 16. novembra odohrajú takisto na Štadióne Antona Malatinského odvetu s Ukrajincami. O tri dni neskôr ukončia účinkovanie v skupinovej časti vystúpením v pražskom Edene. "Bude to náročné, no myslím si, že máme mužstvo, s ktorým dokážeme zdolať Ukrajinu doma aj dvakrát Čechov. Do zápasov pôjdeme s víťazným cieľom, nič iné nám nezostáva," dodal Škriniar.

ďalší program Slovenska v 1. skupine B-divízie Ligy národov:

13. októbra: SR - Česko (Trnava, 15.00)

16. novembra: SR - Ukrajina (Trnava, 20.45)

19. novembra: Česko - SR (Praha, 20.45)