Main Content

Edwin van der Sar sa vyjadril k ponuke od Manchestru United

utorok, 11. september 2018 12:04 | Autor: Timotej Gašper

Edwin Van der Sar, koláž Manchester United
Edwin Van der Sar, koláž Manchester United | zdroj: Instagram

Bývalý brankár Holandska a Manchestru United, Edwin van der Sar, sa vyjadril k špekuláciám, ktoré ho v posledných dňoch spájali s návratom do tímu "Red Devils".

Brankár, ktorý odchytal v drese Manchestru United 266 zápasov a vyhral Ligu majstrov či štyri tituly Premier League, sa v roku 2011 rozlúčil s aktívnou hráčskou kariérou. Z futbalu však Holanďan neodišiel a začal sa angažovať vo vedení svojho materského klubu, Ajaxu Amsterdam.

V posledných dňoch sa však v médiách objavili správy, ktoré písali o van der Sarovi ako o novom športovom riaditeľovi Manchestru United, kde by mal na starosti najmä reštrukturalizáciu mládežníckeho a skautského systému. 47-ročný bývalý strážca troch žrdí, ktorý ako hráč United vychytal až 135 čistých kont, však správy o jeho návrate na Old Trafford okomentoval nasledovne: "Videl som tie správy v médiách. Je to však absolútny nonsens. Myslím, že ešte stále mám dvojročný kontrakt. Ajax je proste môj klub, ciele a úspech, na ktorých pracujeme a ktoré chceme dosiahnuť, sú krásne a veľké. Chcel by som tu ostať ešte dlhšie."

Edwin van der Sar je na svojej pozícií vo vedení Ajaxu od roku 2014, odkedy mal na svedomí prácu a následné predaje hráčov ako Davinson Sánchez, Jasper Cillessen či Justin Kluivert, ktorý opustil amsterdamský celok v lete 2018 a za 18 miliónov eur odišiel do AS Rím.