Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Ukrajina – Slovensko

nedeľa, 9. september 2018 20:05 | Autor: Filip Chudý

Slovenská reprezentácia
Slovenská reprezentácia | zdroj: TASR

Slovenská premiéra v Lige národov nedopadla na Ukrajine pre nás dobre. Ako si v nej počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (6) – Nemal veľa ťažkej práce. Súper bol síce strelecky aktívnejší ako my, lenže išlo pre brankára o ľahké pokusy do stredu brány. Teda s výnimkou pokutového kopu, na ktorý si siahol, ale aj tak sa sieť rozvlnila. Jeden center mal radšej chytať ako boxovať, ale inak to bolo vo vzduchu z jeho strany v poriadku. Snažil sa rozohrávať moderne, lenže na druhej strane, prakticky všetky lopty po tých rozohrávkach súper napádaním získal do svojej moci a hneď mal tak z toho zaujímavé situácie. Nie je síce jeho vina, že sa tie lopty stratili, no radšej loptu ďaleko odkopnúť od brány, ako súperovi stále ponúkať dobré ofenzívne pozície.

Ľubomír Šatka (5) – Vyhral konkurz na pravého obrancu, pričom si tréneri vyberali z troch hráčov, z ktorých ani jeden nie je krajný obranca... Vzhľadom na okolnosti si svoju pozíciu zastal, hoci mu pomohlo to, že ukrajinské krídla boli poriadne mimo formy. Potešil jeho kvalitný center na Nemca v prvom polčase, ale zarmútilo to, že veľmi ľahko prehral bežecký súboj s Cygankovom pred pokutovým kopom. Ukrajinec pritom začínal s asi dvojmetrovou stratou, no v závere mu Šatka skoro na chrbát nedovidel... Ak som pomalší, súpera musím zastaviť pozične. Šatka to ale v úvode súboja podcenil a vznikol z toho rozhodujúci moment duelu.

Martin Škrtel (6,5) – Predviedol dva výborné sklzy, ktorými odvrátil možné veľké nebezpečenstvo. Hlavne ten pri priamom kope Malinovského bol ukážkou jeho stopérskych kvalít. V závere mal šancu vyrovnať, lenže to by musel reagovať rýchlejšie a rozhodnejšie, čiže presne tak, ako sa správa vo vlastnom pokutovom území pri defenzíve.

Milan Škriniar (6) Ukázal sebavedomý výkon. Viacero jeho obranných zákrokov bolo na hrane, ale rozhodca po nich rozpažil a my sme mohli ochkať, že ako skvele zastavil útok súpera. Lenže pri jednom si „sudca“ povedal, že toto už je za hranou, no a bol z toho rozhodujúci okamih našej prehry. Sidiropoulos si svoje rozhodnutie obháji, lebo ruka na tele súpera tam bola.

Tomáš Hubočan (5,5) – V prvom polčase si raz zle vypočítal let lopty a možné problémy pre našu defenzívu musel zahasiť žltou kartou. Inak bol v defenzíve spoľahlivý, hoci aj jemu pomohlo, že ukrajinské krídla nemali svoj deň. Smerom dopredu sme od neho veľa čakať nemohli a Hubočan zázraky ani neukázal. No aj tak sa práve on dostal do našej najväčšej šance po rohu v závere zápasu, čo bola aj naša jediná strela na bránu. A to je na zamyslenie.

Juraj Kucka (4) – Snaha tam z jeho strany bola, veď sa operoval na veľkom priestore, lenže ponúkanou kvalitou zastával za svojimi možnosťami. Vyprodukoval až príliš mnoho ľahkých strát lôpt, čo by sa hráčovi na jeho pozícii stávať nemalo.

Stanislav Lobotka (4) – Na trávniku bol takmer neviditeľný, pričom tým nenarážame na to, že je malej postavy. Kým v iných zápasoch distribuuje množstvo lôpt spoluhráčom, čím rozvíja hru, resp. vie s ňou predriblovať aj z ťažkých situácií, na Ukrajine sa mu to nedarilo. Vôbec sa nedostal do hry, čo bolo na slovenskom prejave cítiť.

Róbert Mak (4,5) – Jeden vydarený center na Weissa, jedna strela nad, k tomu dva-tri dobré nábehy, ale pri každom mu chýbal jeden krok. To je asi všetko, čo smerom dopredu predviedol. Bolo toho proste málo a návraty do defenzívy to nemohli vykompenzovať.

Marek Hamšík (5,5) – Rozdával spoluhráčom jednoznačne najlepšie lopty z nášho tímu, ale v rozhodujúcich ofenzívnych priestoroch a okamihoch bol vždy ďaleko od centra diania. Jeho sila je pritom v nábehoch do ofenzívy, lenže tie sa mu nedarili. Pri vyrovnaní Karhanovho rekordu v počte štartov za reprezentáciu nepodal výkon, aký od neho potrebujeme. Opäť sa potvrdilo, keď to nejde Hamšíkovi, naša repre je hneď iba polovičná.

Vladimír Weiss (4,5) – Aj v tomto zápase demonštroval, že s loptou mu to ide. Problém bol ten, že ju mal na kopačkách málo, resp. keď ju mal, až tak veľa náš tím z toho nevyťažil. Ak by bol vo vrcholnej forme, sme si istí, že aj svoj ťažký volej by upratal do brány.

Adam Nemec (4,5) – Potvrdilo sa, že hernú prax ťažko nahradiť v tréningovom procese. Dostal sa síce do jednej nebezpečnej hlavičky, lenže poslal ju zopár metrov vedľa. Platnejší bol pred vlastnou bránou pri defenzívnych štandardkách, čo hovorí o mnohom.

Ondrej Duda (5,5) – Jeho nasadenie nám pomohlo, trochu rozhýbal našu statickú hru, lenže nepomohol až do takej miery, že by sme mohli hovoriť o tom, že zrazu sme boli v tlaku. Išlo len o optické zlepšenie nášho prejavu, ktorý bol aj tak celkovo mizerný.

Albert Rusnák, Ján Greguš (bez známky) – Rusnák bol nejakých 20 minút na trávniku, popravde, ale vidieť ho nebolo. Greguš hral ešte menej, ale aspoň sa zviditeľnil dvoma dobrými obrannými zákrokmi.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon