Main Content

Predstavujeme skupiny Ligy majstrov: Skupina B, skupina jasného favorita

utorok, 6. september 2011 18:27 | Autor: Anton Martinka

Predstavujeme skupiny Ligy majstrov: Skupina B, skupina jasného favorita
Predstavujeme skupiny Ligy majstrov: Skupina B, skupina jasného favorita | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Liga majstrov spoznala približne pred dvoma týždňami mená všetkých 32 klubov, ktoré budú štartovať v novom ročníku tejto prestížnej súťaže. Po žrebe v Manaku sme sa dozvedeli aj ich rozdelenie do základných skupín. Nový 8-dielny seriál sport7.sk vám postupne predstaví všetky skupiny Champions League sezóny 2011/2012.

Skupinu B, do ktorej sa dostali po Monackom žrebe tímy Interu Miláno, CSKA Moskva,OSC Lille a As Trabzonspor by sme mohli charakterizovať v porovnaní s inými skupinami ako menej atraktívnu. Nezainteresovaných divákov budú lákať predovšetkým zápasy Interu, keďže milánsky klub má spomedzi tejto štvorice jednoznačne najviac fanúšikov na starom kontinente.

Vicemajster minulej sezóny Serie A prišiel počas leta o niekoľko dôležitých hráčov a aj preto je otázne, do akej miery dokáže konkurovať v Lige majstrov iným veľkoklubom. Mužstvo, ktoré v sezóne 2009/2010 pod vedením Josého Mourinha vyhralo prestížnu Ligu majstrov by sa rado opäť dostalo na vrchol. Postup zo skupiny by nemal byť pre Nerazurri žiadnym problémom, no cesta do štvrťfinále bude už komplikovanejšia. Chýbať bude predovšetkým Samuel Eto’o, ktorého góly boli neoddeliteľnou súčasťou Interu  posledných sezón.

Hodnota hráčov: 317 miliónov eur

Pravdepodobne najvážnejším protivníkom modro-čiernych v boji o prvé miesto v tabuľke skupiny B by mal byť ruský tím CSKA Moskva. Mužstvo, v ktorom pôsobí aj český útočník Tomáš Necid, je aktuálnym lídrom ruskej Premier Ligy. Herná prax z rozbehnutej sezóny by mala dodať “Rusom” výhodu hlavne v úvodných stretnutiach.

Hodnota hráčov: 135 miliónov eur

Zamiešať skupinovými kartami by chcel aj súčasný majster francúzskej ligy OSC Lille. Káder, v ktorom pôsobí aj jeden z najžiadanejších mladých talentov na prestupovom trhu  Eden Hazard sa v novej sezóne francúzskej ligy zatiaľ trochu trápi. Po štyroch úvodných kolách je so ziskom 7 bodov na siedmej priečke. Slabé výkony predviedlo Lille hlavne v úvodných dvoch stretnutiach, v ktorých proti Montpellieru a AS Nancy získalo len jediný bod. Dve víťazstva a 5 strelených gólov v posledných dvoch zápasoch však naznačujú, že OSC sa dostáva opäť do starej formy. V Lige majstrov chce ako šampión Ligue 1 postúpiť minimálne zo základnej skupiny.

Hodnota hráčov: 116 miliónov eur

Posledným tímom B-čka je  Trabzonspor, ktorý ako vicemajster tureckej ligy nahradil na poslednú chvíľu v Lige šampiónov majstrovský Fenerbachce Istanbul. Ten sa totiž  zmieta v korupčnej kauze, ktorá možno vyvrcholí aj vyradením klubu z prvej ligy. Vráťme sa však k Trabzonsporu. "Turkov" možno označiť za jasných outsiderov skupiny. Zverenci trénera Gunesa, ktorý sa pokúšali pred oznámením ich “preradenia” do Ligy majstrov neúspešne postúpiť aspoň do Európskej ligy chcú dokázať, že budú rovným partnerom ostatným tímom v skupine. My im držíme palce, pretože v ich tíme si zahrá aj náš reprezentant Marek Čech.

Hodnota hráčov: 80 miliónov eur

Náš tip na celkové umiestnenie

1. miesto Inter Miláno
2. miesto CSKA  Moskva
3. miesto OSC Lille
4. miesto AS Trabzonspor