Main Content

Tip redakcie: 8 tímov Východnej konferencie, ktoré budú v tejto sezóne NHL bojovať o Stanley Cup

sobota, 8. september 2018 20:36 | Autor: Marek Ďaďo

Stanley Cup - Bohatý život jedného pohára
Stanley Cup - Bohatý život jedného pohára | zdroj: Martin Hulényi pre Sport7.sk

Čoskoro odštartuje nový ročník NHL a rôznymi predpoveďami či tipmi sa to na internete len hemží. My nebudeme výnimkou a dnes vám predstavujeme našu predpoveď, ktorých 8 zo 16 celkov východnej konferencie zabojuje na jar o Stanleyho pohár. Nabudúce sa môžete tešiť na konferenciu západnú.

8. Buffalo Sabres

Možno sme sa trochu nechali uniesť, no aj tak si stále stojíme za názorom, že by v Buffale konečne mohlo začať svitať na lepšie časy. Sabres sa do vyraďovacej časti nedostali už 7 sezón za sebou. To je vskutku hrozivá štatistika. Tento rok však súpiska vyzerá viac ako sľubne. V kabíne Šablí nájdeme po novom hneď niekoľko skvelých mien, ktoré by mohli organizácii pomôcť. Spomenúť musíme určite aspoň Connora Shearyho, Cartera Huttona, Patrika Berglunda, Jeffa Skinnera a zabúdať nesmieme ani na jednotku uplynulého draftu, Rasmusa Dahlina. Jack Eichel každým rokom herne dozrieva a možno príde čas, kedy naplno ukáže, že je naozaj hráčom svetovej extratriedy. Z tímu odišlo aj niekoľko dôležitých hráčov, no suma sumárum, organizácia z toho môže v konečnom dôsledku ťažiť.

7. Carolina Hurricanes

Pokiaľ sme povedali, že Buffalo má hrozivé štatistiky, o Caroline to platí dvojnásobne. Už 9 rokov po sebe jej zostali brány play off zatvorené a myslíme si, že konečne prišiel čas, kedy sa môžu Canes odraziť od dna. Carolina disponuje veľkými menami najmä v obrane. K Justinovi Faulkovi, Jaccobovi Slavinovi, či Trevorovi van Riemsdykovi sa v lete pridal aj hviezdny Dougie HamiltonCalvin de Haan. Po odchode Cama Warda sa rozhodlo vedenie angažovať českého gólmana Petra Mrázka, ktorý by sa v novej destinácii mohol vrátiť k forme z minulosti. Zle to nevyzerá ani v útoku - mená ako Aho, RaskTeräväinen môžu potiahnuť mužstvo k lepším výsledkom.

6. New Jersey Devils

V uplynulej sezóne sa po 5 rokoch pozreli Diabli opäť do play off. Tím prekvapoval dobrými výsledkami a predvádzanou hrou. Taylor Hall získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča sezóny. Ťahal celé New Jersey, no bez tímového ducha by to nešlo. V budúcej sezóne očakávame postupné zlepšovanie Nica Hischiera a Pavla Zachu. V obrane môže zahviezdiť nádejný Will Butcher a v bránkovisku sa budú Devils spoliehať na duo Keith Kinkaid - Cory Schneider. I keď do tímu žiadne veľké meno počas leta nezavítalo, myslíme, že hra Diablov trpieť nebude. Nikdy si však nemôžeme byť istí na 100%.

5. Pittsburgh Penguins

Nikdy predtým by sme nepovedali, že budú Tučniaci figurovať „až“ na 5. mieste nášho rebríčka. Penguins počas leta vo výmenách a podpisoch príliš aktívni neboli. Zo známejších hráčov prišiel iba Jack Johnoson a pre návrat sa rozhodol aj veterán Matt Cullen. Z kádra odišli Connor Sheary, Matt HunwickTom Kuhnhackl. Jadro však zostalo aj naďalej pevné a pokiaľ máte v tíme hokejistov ako Crosby, Malkin či Kessel, s ničím iným ako postupom do play off počítať nemôžete. Podľa posledných vyjadrení niektorých hviezd, sú Penguins znovu veľmi hladní po víťazstve a budú si chcieť zobrať Stanley Cup od „nenávidených“ Capitals späť.

4. Toronto Maple Leafs

Od príchodu Austona Matthewsa do Toronta ide tím tabuľkou vyššie a vyššie. Čo nastane teraz, keď sa k Maple Leafs pridala jedna z najväčších hviezd súčasnej NHL, John Tavares? Skončiť to môže kadejako, no myslíme si, že Tavares pomôže Javorovým Listom, aby sa dostali cez 1. kolo play off, kde v posledných 2 sezónach vždy skončili po napínavých sériách, ktoré v samotnom závere nezvládli. Okrem bývalého kapitána New York Islanders prišlo ešte pár hráčov, no nejde o žiadne veľké mená. Naopak odišli opory ako Leo Komarov, Tyler BozakJames van Riemsdyk. Mladíci MatthewsMitch Marner budú opäť herne dozrievať a tešiť sa tak môžeme na zaujímavý hokej. Trochu sa možno obávame o obranu a pokiaľ by sa nebodaj Frederikovi Andersenovi privodilo nejaké zranenie, mohli by prísť prvé problémy. Play off by ich však minúť nemalo.

3. Boston Bruins

Boston v minulej sezóne predvádzal úchvatné výkony. Počas leta žiadne veľké zmeny v kabíne nenastali a pokiaľ si udržia stanovenú formu, môžu to v nadchádzajúcom ročníku dotiahnuť ešte ďalej. K tímu sa navyše pripojil náš Jaro Halák. Tuukka Rask môže byť v prípade svojej absencie o čosi istejší. Zdeno Chára bude veliť obranným radám a niečo nové sa od neho môže znovu priučiť Charlie McAvoy, ktorý je skvelým prísľubom do budúcnosti. V útoku bude úradovať obávané trio Bergeron, Marchand, Pastrňák a o zábavu tak máme postarané. Posledný menovaný môže navyše potvrdiť formu z ostatnej sezóny a nastálo sa zaradiť medzi superhviezdy toho najväčšieho kalibru. Sledovať Boston bude rozhodne zaujímavé.

2. Washington Capitals

Nepochybujeme, že obhajcovia Stanleyho pohára by si nechali play off újsť- práve naopak, stále budú chcieť zvíťaziť a rovnako ako ich veľký rival z Pittsburghu, obhájiť titul. Zvykať si musia na nového trénera Todda Reirdena, ktorý na lavičke vystriedal Barryho Trotza. Po zisku Stanley Cupu je veľmi ťažké udržať si niektorých hráčov a výnimkou nie sú ani Capitals. Počas leta prišli o Philippa Grubauera, či Jaya Beaglea. Aj vo Washingtone však zostalo jadro tímu rovnaké. Po tom, čo vedenie podpísalo novú zmluvu s Johnom Carlsonom majú v hlavnom meste USA znovu kľudný spánok. Bez neho by bola obrana výrazne oslabená. K útoku, v ktorom figurujú Alex Ovechkin, Jevgenij Kuznetsov, Nicklas BäckströmT.J. Oshie sa snáď vyjadrovať asi ani netreba.

1. Tampa Bay Lightning

Pokiaľ by ste prešli súpisky všetkých tímov NHL, nenašli by ste snáď nabitejšiu zostavu ako majú BleskyTampy. Už vlani bol celok z Floridy pasovaný za jedného z najväčších ašpirantov na titul a inak tomu nebude ani teraz. Ak sa im nasledujúci rok nepodarí získať Stanley Cup, tak už asi potom nikdy. Síce organizáciu opustili Andrej ŠustrChris Kunitz, stále v zostave nájdeme kopec veľkých mien. Stamkos, Kucherov, Hedman, Vasilevsky, McDonagh... Toto všetko, a ešte mnohí iní, sú hráči, ktorých uspokojí jedine triumf. My v redakcii v kútiku duše tajne dúfame, že sa im to už podarí. Nemusíte ich milovať, no hokej, akým sa prezentujú, je nádherný, rýchly a účinný. Ak majú na niečom zapracovať, tak sú to rozhodujúce zápasy vo vyraďovacej časti. Na nich Tampa totižto takmer vždy „vykape“.