Main Content

Investičná skupina chce priniesť Seattle do NHL čo najskôr: Renovácia arény naberá reálne kontúry

štvrtok, 6. september 2018 10:39 | Autor: Marek Ďaďo

NHL logo
NHL logo | zdroj: TASR

Investičná skupina chce priniesť Seattle do NHL ešte pred štartom sezóny 2020/2021. Podľa posledných správ sa k skupine investorov pridali ďalšie významné mená. Renovácia haly je tak čoraz reálnejšia.

Medzi investorov sa po novom pridá Adrian Hanauer, väčšinový vlastník futbalového klubu Seattle Sounders, a členovia rodiny Ackerleyovcov, ktorí kedysi vlastnili basketbalový tím Seattle SuperSonics.

Seatle Hockey Partners, skupina zaisťujúca chod organizácie, v stredu oznámila, že 2. októbra predstúpia pred Radu Guvernérov NHL, kde odprezentujú svoje plány. Mesto Seattle a spoločnosť Oak View taktiež oznámila hneď niekoľko vzájomných dohôd.

Podľa portálu Sportsnet by malo ísť prevažne o dohody týkajúce sa renovácie KeyAreny, bývalého domovského stánku spomínaných SuperSonics. Po novom by mala byť aréna určená na hokejové účely a sídliť v nej bude nový tým zámorskej profiligy.

Ďalším krokom bude posunutie dohôd, medzi ktorými sa nachádza aj jedna dlhotrvajúca zmluva, mestskému zastupiteľstvu. Práve zastupiteľstvo má v rukách všetky karty, aby sa mohla začať 700 miliónová rekonštrukcia haly. Poslednou akciou v súčasnej KeyArene bude exhibičný zápas NBA, ktorý je naplánovaný na 5. októbra.