Main Content

Hviezdny Crosby toho plné zuby nemá: Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára má ešte väčšiu chuť hrať

štvrtok, 6. september 2018 10:17 | Autor: Marek Ďaďo

Sidney Crosby
Sidney Crosby | zdroj: TASR

Sidney Crosby je najväčšou hviezdou svojej generácie a počas kariéry získal toľko titulov, že ostatným hokejistom sa o niečom podobnom ani nesníva. V minulej sezóne však jeho Pittsburgh vypadol už po 2. kole a podľa slov samotného hráča, majú Pens ešte väčšiu motiváciu než predtým.

Veľa ľudí by si povedalo, že pred 14. sezónou v NHL by mohol mať dlhoročný kapitán Pittsburgu Penguins všetkého plné zuby. Opak je ale pravdou. 3-násobný víťaz Stanleyho pohára má ešte väčšiu chuť hrať. „Chcel by som hrať do júna každý rok, ale to nebol prípad minulej sezóny,“ uviedol Crosby pre pittsburghské médiá.

„Myslím si, že je jedno či vyhráte alebo prehráte, stále musíte niečo na začiatku nasledujúcej sezóny dokazovať. Vždy sú veci, ktoré motivujú rôznych ľudí, no pre nás je oveľa ľahšie hľadať motiváciu po tom, čo sme v uplynulej sezóne vypadli.“

Zahraničný portál Sportsnet uvádza, že si hviezda NHL konečne našla aj čas na cestovanie a počas leta zavítala aj do Európy, kde sme ju mohli vidieť napríklad počas Wimbledonu. Nič to však nezmenilo na Crosbyho príprave na novú sezónu. 31-ročný Kanaďan sa vraj cíti psychicky lepšie.

„Mohol som robiť niekoľko cool vecí a trochu sa od hokeja vzdialiť, bolo to po prvýkrát za niekoľko prázdnin, kedy som mohol ísť na dovolenku. Bolo skvelé mať celé leto a trénovať. Asi mi to najviac pomohlo mentálne, vraciam sa svieži. S vedomím, že ste minulý rok prehrali a chcete niečo dokázať.“

Nakoniec bola Crosbymu položená otázka zameraná aj na jeho odvekého rivala, Alexandra Ovečkina, ktorý konečne dokráčal až k zisku Stanley Cupu. Budúci člen Hokejovej siene slávy (tým sme si viac ako istí) povedal, že finálovú sériu kvôli cestovaniu nesledoval.

„V konferenčnom finále by ste mohli povedať, že sa posunuli na ďalší level. Prekročením hrobu (myslel tým 2. kolo play off, kde doteraz Capitals vždy stroskotali), zmizla určitá ťarcha z ich pliec. Stále sa zlepšovali a hrali naozaj dobre. Samozrejme si to zaslúžili,“ dodal na záver Crosby.