Main Content

Predstavujeme skupiny Ligy majstrov: Skupina A, skupina smrti

pondelok, 5. september 2011 13:02 | Autor: Anton Martinka

Predstavujeme skupiny Ligy majstrov: Skupina A, skupina smrti
Predstavujeme skupiny Ligy majstrov: Skupina A, skupina smrti | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Liga majstrov spoznala približne pred dvoma týždňami mená všetkých 32 klubov, ktoré budú štartovať v novom ročníku tejto prestížnej súťaže. Po žrebe v Manaku sme sa dozvedeli aj ich rozdelenie do základných skupín. Nový 8-dielny seriál sport7.sk vám postupne predstaví všetky skupiny Champions League sezóny 2011/2012.

Skupinu A by sme mohli charakterizovať aj ako skupinu smrti. O postup do osemfinále v nej zvedú veľký súboj nemecký Bayern Mníchov, španielsky Villareal FC, anglický Manchester City a taliansky SSC Neapol.

Miernym, ale naozaj miernym favoritom celej skupiny A  je podľa nás nemecký Bayern Mníchov.  Franck Ribery, Arjen Robben, Mario Gomes, Bastian Schweinsteiger, Thomas Muller, či nová brankárska jednotka Manuel Neurer, to je všetko záruka kvality Bavorov, od ktorých očakávame atraktívny futbal. Pred dvoma rokmi sa Mníchovčania prebojovali až do finále proti Interu Miláno. Ich účinkovanie v minulom  ročníku  však nebolo ani zďaleka také slávne a tak si chce nemecký veľkoklub napraviť zašlú chuť. Dvojnásobne preto, že finále sa odohrá práve v ich domácej Allianz aréne. 

Hodnota hráčov: 335 miliónov eur

Na krk bude Bayernu dýchať hlavne  milionársky a hviezdami prešpikovaný Manchester City.  Citizens boli počas leta podľa očakávaní veľmi aktívni a do klubu pritiahli viacero zvučných posíl. Klub, ktorý je dlhé roky v tieni svojho odvekého rivala Manchestru United by sa pri svojej premiére v Lige majstrov chcel uviesť nezmazateľným písmom. Po posilnení oSamira Nasriho či Sergia Aguera vôbec nie je vylúčene, že sa im to aj podarí. Tretí tím minulej sezóny Premier League sa netají tým, že v novej sezóne chce zdvihnúť nad hlavu aspoň jednu z dvoch najcennejších trofejí ... pred sezónou tieto tvrdenia nik nebral vážne, no po prvých troch kolách Premier League sa zdá, že bledomodrí sú naozaj nabudení k veľkým výkonom.

Hodnota hráčov: 433 miliónov eur

Ďalší tím skupiny A pochádza z technicky preslávenej La Ligy. Hoci Villareal prišiel počas letného  prestupového obdobia o viacerých dôležitých hráčov, v baráži proti dánskemu klubu Odense BK sme mohli vidieť, že na kvalite mu to až tak neubralo. ,,Žltá ponorka” by mohol narobiť problémy každému mužstvu v ”skupine smrti”, no v silnej konkurencií skončí pravdepodobne posledná.

Hodnota hráčov: 157 miliónov eur

Posledným tímom, ktorý bude chcieť prehovoriť do boja o prvé dve miesta bude taliansky SSC Neapol. Klub, ktorý v minulej sezóne Serie A skončil na peknom 3. mieste za milánskymi veľkoklubmi sa v prestížnej Lige majstrov predstaví vôbec po prvý krát. Uvidíme či ofenzívne trio Lavezzi, Cavani , Hamšík bude stačiť na to aby talianskemu zástupcovi vystrieľalo postup. My to skôr vidíme na miestenku do jarnej časti Európskej ligy.

Hodnota hráčov: 189 miliónov eur

Náš tip na celkové umiestnenie:
1. miesto Manchester City
2. miesto Bayern Mníchov
3. miesto SSC Neapol
4. miesto Villareal FC