Main Content

Alvaro Morata otvorene: "Minulý rok bol katastrofálny, chcel som odísť!"

streda, 5. september 2018 12:27 | Autor: Timotej Gašper

Alvaro Morata
Alvaro Morata | zdroj: TASR

Alvaro Morata sa počas rozhovoru pre španielske médiá rozhovoril o minulej sezóne a priznal, že chcel opustiť Londýn.

Alvaro Morata zvažoval odchod z Chelsea po tom, čo minulú a svoju zároveň premiérovú sezónu v Anglicku prirovnal ku katastrofe. Útočník prišiel v lete 2017 z Realu Madrid a prežíval raketový štart, ktorý mu v prvých 6.kolách vyniesol šesť gólov. Potom sa však Morata už len trápil a v druhej polovici sezóny dal v 23 zápasoch len tri góly. Kvôli úpadku formy mu ušla aj pozvánka na Majstrovstvá sveta v Rusku, čo bol pre útočníka primárny cieľ.

"Rozmýšľal som o odchode a návratu do Španielska či Talianska. Samozrejme som myslel, že potom budem šťastný, no nemôžete utekať od reality. Minulý rok bol katastrofou, nevedel som ani kde vlastne som, nebol som šťastný. Do Chelsea som prestúpil pre to, aby som hral na MS v Rusku, no to nevyšlo. Určite neviním trénera Lopeteguia, bolo to jeho rozhodnutie, prežil som s ním aj veľa pekného. Teraz je v Reale Madrid a ja mu prajem všetko dobré. Veď som nemal ani dobrú sezónu, čiže proti nikomu nemám ťažké srdce."

Neúčasť na MS, trápenie a skazená sezóna však Alvara neodradili od tvrdej práce. "Skúsil som si to, zažil som tieto nepríjemné veci a viem, že sa nechcem pozerať dozadu ale plne sústrediť na tvrdú prácu. Verím, že sa to v klube zlepší a na ďalšie MS sa už dostanem."