Main Content

Ronaldo sa stal majoritným vlastníkom španielskeho prvoligistu

pondelok, 3. september 2018 16:39 | Autor: TASR

Brazílčan Ronaldo
Brazílčan Ronaldo | zdroj: TASR

Madrid 3. septembra (TASR) - Bývalý brazílsky futbalista Ronaldo sa stal majoritným vlastníkom španielskeho prvoligového klubu Real Valladolid. V pondelok o tom informovala agentúra AP.

Ronaldo získal 51 percent akcií a stal sa novým šéfom predstavenstva klubu. Prezidentom zostal Carlos Suarez. "Som nadšený. Celý môj život sa točí okolo futbalu a toto je pre mňa ďalšia výzva. Obrovská výzva," uviedol čoskoro 42-ročný majster sveta 1994 a 2002. Verí, že jeho skúsenosti pomôžu klubu dosiahnuť úspechy.

Finančné detaily prevzatia klubu kompetentní oficiálne nezverejnili, podľa španielskych médií sa suma pohybuje na úrovni 30 miliónov eur. Valladolid je v sezóne 2018/2019 nováčik La Ligy, v ktorej predtým naposledy pôsobil pred piatimi rokmi.

Ronaldo hral počas svojej bohatej kariéry v Španielsku za Real Madrid i Barcelonu, neskôr sa stal úspešným podnikateľom. Vlastní niekoľko spoločností a ako manažér zastupuje aj futbalistov. Teraz sa podľa vlastných slov chce naplno sústrediť na svoj nový projekt vo Valladolide. "Čaká nás veľa práce, ale tento klub a toto mesto majú veľký potenciál," vyhlásil Brazílčan.