Main Content

Talentovaný Boženík zo Žiliny: "Som veľmi šťastný za šancu, ktorú som dostal"

pondelok, 3. september 2018 10:07 | Autor: Timotej Gašper

Róbert Boženík
Róbert Boženík | zdroj: TASR

Má len 18 rokov, no v aktuálnej sezóne je zatiaľ najlepším strelcom Žiliny a dostal už aj pozvánku do reprezentácie do 21 rokov. Róbert Boženík sa v rozhovore pre Šport7.sk rozrozprával o svojich cieľoch, vzoroch či reprezentácií.

Róbert, od začiatku aktuálnej sezóny si nastúpil do siedmich ligových zápasov a podarilo sa ti zaznamenať tri góly. Ako vnímaš tvoj presun do A-tímu a pôsobenie vo Fortuna lige?

"Tak som veľmi šťastný za šancu, ktorú som dostal. Snažím sa na ihrisku robiť úlohy, ktoré mám a myslím, že sa mi to darí. Určite by som pred sezónou nepovedal, že budem po 7. kolách najlepším strelcom Žiliny. Som veľmi šťastný, ale je to zásluha chalanov, ktorý mi všetko pripravujú."

Vedel by si z tvojho doterajšieho pôsobenia v našej najvyššej lige povedať, v čom je Fortuna liga najviac náročná?

"Najviac náročné sú asi súboja a práca s loptou, nemám na to toľko času, ako v druhej lige."

Je zisk titulu najvyššou prioritou MŠK Žilina?

"Sme Žilina a máme tie najvyššie ciele. Ideme od zápasu k zápasu a robíme všetko pre víťazstvo."

Ako si predstavuješ priebeh sezóny 18/19 z individuálnej stránky?

"Stále som veľmi mladý a každá minúta na ihrisku je pre mňa veľkou odmenou. Určite by som chcel pravidelne hrávať, pomáhať mužstvu gólmi, pracovať pre mužstvo a tak dosiahnuť nejaké úspechy."

Je nejaký herný aspekt, na ktorom by si chcel špeciálne popracovať?

"Nedostatkov mám ešte stále dosť. Musím sa zlepšovať po každej jednej stránke."

Už vo veku 18 rokov si bol pred pár dňami nominovaný na zraz reprezentácie do 21 rokov. Ako si na túto správu zareagoval?

"Na nomináciu som veľmi nemyslel, sústredil som sa len na Žilinu. Ale to, že som ako 18-ročný nominovaný 21-tky je pre mňa veľká česť a motivácia do ďalšej práce. Keď som sa túto správu dozvedel, bol som veľmi milo prekvapený."

Ktorého hráča považuješ za svoj najväčší vzor?

"Tak hráčov, ktorých mam ako vzor je viacero. Či už chalani, s ktorými som trénoval a teraz sú v európskych veľkokluboch ako Dávid Hancko či Samo Mráz. Mojím najväčším vzorom je ale Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovič alebo Harry Kane."

Z VOLEJA:

Real Madrid x Barcelona

Nanuk x Zmrzlina

Ibrahimovič x Icardi

Nike Air Force x Nike Air Max