Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po debakli Bystrice v Lige majstrov

piatok, 31. august 2018 06:40 | Autor: TASR

Dan Ceman, hokejisti Banskej Bystrice
Dan Ceman, hokejisti Banskej Bystrice | zdroj: TASR

Hokejistom HC'05 Banská Bystrica sa vstup do Ligy majstrov v skupine H nevydaril. S obhajcom prvenstva fínskym JYP Jyväskylä prehrali vysoko 1:6. Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov po zápase.

Hlasy po zápase

Dan Ceman, tréner B. Bystrice: "Bol to divácky veľmi dobrý zápas, vedeli sme, že súper je rýchly, no my sme ešte pred začiatkom sezóny a proti takémuto dobrému súperovi sme ešte nehrali. Mali sme problémy s jeho rýchlosťou, veľmi dobre korčuľoval a forčekoval, hral fantasticky, nám sa nedarilo dlhšie držať puk, musíme si na takúto hru ešte navyknúť."

Lauri Merikivi, tréner Jyväskylä: "Bol to vydarený štart do sezóny, vedeli sme, čo nás čaká, že to nebude ľahké. Poznali sme herný štýl súpera, pripravili sme sa zodpovedne a vydaril sa nám aj začiatok. Som veľmi spokojný ako sme odohrali celý zápas."

Tomáš Surový, kapitán B. Bystrice: "Treba sa na to pozrieť reálne, ukázalo sa, čo nám chýba, nezabúdajme, že to bol predsa len jeden z najlepších európskych klubov. Hral korčuliarsky, fyzicky, od nás sa vyžadoval stopercentný výkon bez chýb, to sa nám nepodarilo a súper nás trestal."

Ján Sýkora, strelec jediného gólu B. Bystrice: "Trafil som ho bekhendom nad ramenom, urobili sme však potom chyby a súper bol vynikajúci. Jeho hráči sa videli naslepo, mali výborné ruky, je to jeden z top tímov v Európe. Aj deka na nás padla popri tom snažení, súper bol herne, vytrvalosťou a rýchlosťou bol niekde inde. Jednoducho bol dobrý, tak ako sme predpokladali."

David Tomášek, stredný útočník Jyväskylä: "Trochu sme boli unavení z cestovania, no prvú tretinu to nebolo vôbec poznať. Aj keď súper vyrovnal a spočiatku dobre hral, potom sa rozpadol. My sme sa držali plánu a bolo to zaslúžené víťazstvo. Druhá tretina rozhodla, dosť nám to padalo, hrali sme v dobrom tempe, na nič sme sa nešetrili. Fíni to majú jednoducho v sebe, hrať neustále naplno."