Main Content

McDavid chce byť lepším strelcom

utorok, 28. august 2018 12:06 | Autor: Marek Ďaďo

Connor McDavid
Connor McDavid | zdroj: TASR

Že je mladý Connor McDavid viac ako vynikajúcim nahrávačom a tvorcom hry vieme všetci už dávno. S jeho menom sa však tak často nespája strieľanie gólov, aj keď ani v tejto hernej činnosti rozhodne nezaostáva. Kapitán Edmontonu by ich však chcel nastrieľať oveľa viac.

V ostatnej sezóny vsietila hviezda Oilers 41 gólov, no s tým výkonom nie je spokojná a verí, že má na viac. „Vždy som hovoril, že chcem častejšie skórovať. To je to čo chcem robiť, hľadať cesty k strieľaniu gólov,“ rozhovoril sa pre oficiálne stránky NHL McDavid.

„Myslím si, že som dobrý nahrávač a viem tvoriť hru, ale určite je tam aj schopnosť dopraviť puk do siete. Myslím, že sa mi to darilo viac ku koncu minulej sezóny a dúfam, že si to prenesiem aj do nasledujúceho ročníka,“ okomentoval situáciu 21-ročný center, ktorý od februára dokázal nastrieľať 26 gólov33 stretnutiach. Presnejšie, od 18. februára skóroval priemerne 0,79-krát za zápas, čo by mu počas celej sezóny zabezpečilo až 64 gólovV prvých 49 zápasoch sa však McDavid presadil „iba“ 15-krát.

„Chcete pokračovať v raste a myslím, že ja som to robil. Vždy sú cesty, ktorými môžete zdokonaliť vašu hru a byť nebezpečnejší a dynamickejší,“ zamyslel sa.

V uplynulom ročníku nastupoval McDavid v útoku s rôznymi hráčmi, no nakoniec skončil v jednej lajne s Ryanom Nugentom-HopkinsomTy Rattieom.

„V minulom ročníku sa vystriedalo mnoho útokov. Samozrejme, že by bolo fajn hrať v trvalej formácii. Hraním s Ryanom a Tyom som si užil veľa zábavy ale nie som si istý, ako to bude vyzerať na začiatku sezóny,“ dodal dvojnásobný držiteľ Art Ross Trophy udeľovanej najproduktívnejšiemu hráčovi ligy, ktorý si so 108 bodmi v minulom roku vytvoril nové osobné maximum.