Main Content

Definitívny koniec švédskej legendy v NHL?

utorok, 28. august 2018 10:57 | Autor: Marek Ďaďo

Henrik Zetterberg
Henrik Zetterberg | zdroj: TASR

Už počas leta sme vás informovali, že Henrik Zetterberg by mohol vynechať nasledujúcu sezónu NHL. Teraz sa situácia ešte viac objasnila, keďže na svetlo sa dostala informácia, že švédsky útočník nie je ani schopný trénovať.

Na vine by mali byť neustále problémy s chrbtom. „Správa od Henrika bola, že jeho chrbát nezareagoval dobre a nemal ani príležitosť poriadne trénovať,“ okomentoval situáciu pre ligový web tréner Krídel, Jeff Blashill.

„Nevieme ako by mohol odohrať sezónu, keď nemôže trénovať. Myslím si, že je to takmer nemožné. Všetko mi naznačuje, že bude pre Henrika veľmi náročné, aby dostal povolenie hrať.“

Lekárske prehliadky čakajú hráčov Detroitu 13. septembra, no naplánovať si ich môžu aj na skorší dátum. Blashill uviedol, že pokiaľ sa Zetterberg nezúčastní prípravného kempu, budú musieť ročník odohrať bez jeho prítomnosti.

„Dostanene sa do bodu, kedy buď bude môcť hrať alebo nie, a pokiaľ nebude môcť hrať, tak budeme pokračovať bez neho,“ vysvetľoval Blashill. Pokiaľ Zetterberg nebude k dispozícii, ako centrov Red Wings využijú Dylana Larkina, Fransa Nielsena, Andreasa AthnasiouaLukea Glendeninga.