Main Content

Vegas opäť lovia v Európe, neodrádza ani fiasko z minulej sezóny

pondelok, 27. august 2018 12:28 | Autor: Marek Ďaďo

Hokejisti Vegas Golden Knights
Hokejisti Vegas Golden Knights | zdroj: TASR

Minuloročný experiment Vegas, kedy angažovali hviezdu KHL Vadima Šipačova, skončil poriadnym fiaskom a hráč sa po krátkom pôsobení na pôde USA vrátil naspäť do Európy. Zdá sa však, že ani to najmladší celok NHL neodrádza od získavania nových hráčov práve zo starého kontinentu.

Podľa novinára Igora Eronka sa mal generálny manažér Vegas, George McPhee, stretnúť v Rige s centrom Ak Bars Kazaň, Vladimirom Tkachyovom. Hráčova súčasná zmluva vyprší 30. apríla a je možné, že boli zjednávať podmienky prestupu. Eronko celú situáciu komentoval prostredníctvom svojho účtu na Twitteri.

Novinár sa s McPheeom nakoniec stretol v multifunkčnej hale v Petrohrade, kde hral predsezónny zápas Nikita Gusev. Manažér však odmietol prezradiť dôvod svojej návštevy a takisto nekomentoval ani stretnutie s Tkachyovom. Vraj si iba užíva dovolenku.

Tkachyov neskôr inému novinárovi povedal, že mu bolo cťou stretnúť Georga McPheeho a taktiež potvrdil záujem zo strany klubov NHL. „Predtým som už hovoril som so zástupcami tímov NHL, ale vždy to boli skauti. Teraz je to generálny manažér tímu, iný level. Stretli sme sa a zoznámili sa. Teraz budem venovať väčšiu pozornosť Vegas a oni tomu, ako hrám,“ rozhovoril sa 24-ročný Tkachyov.